avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariate in conc.crest.copil-firma suspendata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariate in conc.crest.copil-firma suspendata

Buna ziua tuturor!
O societate vrea sa-si suspende activitatea la ONRC si singurii salariati sunt...contabila si 30 de fete in concediu crestere copil 2 ani(contracte de munca suspendate la ITM pe perioada respectiva).
Intrebarea mea este: Ce se intampla cu contractele de munca ale celor 30 de persoane in crestere copil? Cine le preia?
Eu sunt...contabila...si trebuie sa rezolv si aceasta problema...
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: freenicos , utilizator 09:37, 16 Noiembrie 2010
1. Angajatorul sa emita o decizie de desfiintare a locurilor de munca respective.
2. Cum revine cate o angajata din CCC o concediati cu art.65 din Codul muncii, cu respectarea prevederilor legale.
Revin cu aceasta problema...pentru ca devine stringenta.
Situatia la acest moment este urmatoarea: societatea nu mai are activitate din iunie anul trecut(nu mai realizeaza venituri, nu are cheltuieli)si vrea urgent sa-si suspende activitatea.
Singurii salariati sunt 11 fete care au contractul de munca suspendat pentru crestere si ingrijire copil 2 ani.
Pana in acest moment , cand se termina un concediu de crestere copil se faceau actele ptr somaj ptr persoana respectiva , respectiv incetare cu 65.1.
Dar firma trebuie inchisa efectiv....si am intrebat la ITM si la Casa de Pensii si toti dau din umeri , ca nu stiu ce sa-mi zica...ce se intampla cu fetele care inca mai sunt in concediu ptr.crestere copil.
Firma chiar nu mai are rost sa existe...fara nici-un fel de activitate.
Va rog mult ajutati-ma cu un sfat , indrumare...multumesc anticipat
Am platit aiurea impozit minim 3 trimestre, fac luna de luna declaratii la finante,sanatate..etc...cu 0...
Daca firma se va inchide de tot (se va radia si din Registrul Comertului) atunci c.i.m. vor inceta ... in acest sens, se va instiinta salariatele respective., urmand a se emite decizii de incetare a raportului de munca.
Multumesc mult! Deci numai in situatia radierii efective din ONRC pot termina si cu aceste contracte......in cazul suspendarii,nu...
Si...stiu ca indraznesc prea mult...contractele cu ce art din Codul muncii vor inceta?...Ca daca merg pe 65.1....implica preaviz...etc...adica bani de dat.

Alte discuții în legătură

Neprezentare la lucru dupa concediu crestere copil freenicos freenicos Am o salariata careia i-a expirat concediul ptr crestere copil in iulie...nici n-o cunosc personal...nu am nr telefon...Intrebarea e ce fac cu contractul ei de ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare liviu2005 liviu2005 La revenirea din concediul pentru ingrijirea copilului (3 ani) se constata ca societatea care a suspendat CIM, are activitatea suspendata pe 3 ani,legal prin ... (vezi toată discuția)
Mi-am pierdut decizia privind acordarea indemnizatiei pentru ccc ContSters167835 ContSters167835 Mi-am pierdut decizia privind acordarea indemnizatiei ptr.cresterea copilului.As vrea ca cineva sa ma indrume unde trebuie sa ma adresez ptr \"a o ... (vezi toată discuția)