avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinta pentru activitate in mediu toxic
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinta pentru activitate in mediu toxic

Buna ziua, am si eu o intrebare.
tatal meu a lucrat la AUTOMOBILE DACIA din anul 1978-1984 la sectia turnatorie - bloc motor iar acum cand sa facem dosarul de pensionare si am cerut adeverinta de la personal cu anii lucrati si grupa am cosntatat ca cei dla personal nu i poate trimite decat adeverinta ca a lucrat acolo nu si grupa pt ca dupa revolutie ei nu au facut adresa la Min. Muncii ca sunt fabrica cu toxicitate de grad 1 si nu ii poate da adeverinta ca a lucrat atatia ani cu grad 1.
francezii cand au venit au daramat toata turnatoria si au construit alta.
cum putem dovedii ca a lucrat cu grad de toxicitate 1.
ce putem face?
astept raspuns, va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:59, 6 Mai 2010
1. Toxicitatea nu are legatura cu grupa de munca. Pentru mediul toxic in care se lucra se platea un spor de toxicitate si se primea un antidot (de regula, lapte).
2. Daca nu s-au facut demersurile legale pentru incadrarea in grupe de munca, este prea tarziu sa se faca acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i de munca dupa 01.04.2001 petrica91-- petrica91-- am lucrat din noiembrie 1982 pina in ianuarie 1998 la o firma[ IMA AIUD ]. am iesit in ordonanta de guvern nr 9/1997 si am stat pina in 5 iunie in somaj dupa ... (vezi toată discuția)
De unde ar putea lua o adeverinta cu vechimea de munca monikamona86 monikamona86 Buna ziua de unde ar putea lua o adeverinta cu vechimea de munca,incadrarea(in ce grupa a lucrat) si gradul de toxicitate ? gradul de toxicitate i se mai pune ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? angeleny07 angeleny07 Buna ziua ma numesc Budae Simion sunt nascut in data de 1954.s dori sa imi spuneti cand as putea sa ies la pensie daca ani mei de munca cu cotizatiile ... (vezi toată discuția)