avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... de unde ar putea lua o adeverinta cu vechimea de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

de unde ar putea lua o adeverinta cu vechimea de munca

Buna ziua
de unde ar putea lua o adeverinta cu vechimea de munca,incadrarea(in ce grupa a lucrat) si gradul de toxicitate ? gradul de toxicitate i se mai pune la anii lucrati,el are aproape 27 de ani de vechime pe cartea de munca dupa orele lucrate si e nascut in 1957 luna martie.cand ar putea sa se pensioneze? nu are nici un venit ,nici sotia si locuiesc la tara.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:38, 29 Iunie 2015
1. Grupa de munca ar trebui sa fie inregistrata in carnetul de munca.

2. Daca nu este inregistrata in carnetul de munca sa mearga la fostul angajator si sa ceara adeverinta respectiva.

3. Gradul de toxicitate nu scade varsta de pensionare si nici nu mareste stagiul de cotizare (pentru perioada respectiva a primit antidot, de obicei lapte).

4. Dupa ce aflati cati ani ati lucrat in grupa de munca I sau II reveniti si va spunem cand va puteti pensiona.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
monikamona86 a scris:

Buna ziua
de unde ar putea lua o adeverinta cu vechimea de munca,incadrarea(in ce grupa a lucrat) si gradul de toxicitate ? ...

Adeverintele pepntru perioadele lucrate in gupele de munca se elibereaza numai de catre angajator, sau de catre detinatorul legal al arhivei acestuia, in conformitate cu prevederile Legii nr. 16/1996, a Arhivelor Nationale, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru activitate in mediu toxic cancuta78 cancuta78 Buna ziua, am si eu o intrebare. tatal meu a lucrat la AUTOMOBILE DACIA din anul 1978-1984 la sectia turnatorie - bloc motor iar acum cand sa facem dosarul ... (vezi toată discuția)
Vechimea pentru grupele ii de munca Evaf Evaf Sotul meu a lucrat la Autotranscom,firma care in prezentnu mai exista deoarece a intrat in insolventa cu ani in urma si arhivele sale au fost preluate de ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza pentru reconstituire perioada lucrata, daca arhiva a fost inundata? cernatlarisa cernatlarisa In cazul Arhivelor arse, inundate, practic inexistente, cum se procedeaza pt. a reconstitui perioada de munca? Multumesc (vezi toată discuția)