avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie pentru pensie de boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie pentru pensie de boala

Buna ziua.Am o mare problema.Nu stiu cu ce articol pot face decizia de suspendare a contractului individual de munca pentru a putea beneficia de pensie pe caz de boala.
Am un salariat nascut pe data de 23.09.1958,angajat in societatea noastra pe data de 01.11.2009 si care a avut concediu medical din data de 01.12.2009 pana pe 28.02.2010 si ulterior din 15.03.2010 pana pe 30.04.2010.
Acum m-a anuntat ca in luna mai(nu mi-a dat data exacta) i-a iesit decizia de pensionare si ca ii este necesara decizia de incetare a CMI din partea societatii noastre.
Pentru pensionare nu am facut decizie niciodata si nu stiu ce articol din Codul Muncii ar trebiu sa apara scris ,ca sa fie in ordine.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:45, 6 Mai 2010
Incetarea contractului are loc in baza art.56 lit.d) din codul muncii, pe baza deciziei de pensionare pe care salariatul este obligat sa v-o prezinte in original dupa care veti face copie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim pt. pensie de boala gina1973 gina1973 AM UN SALARIAT CARE FIGUREAZA IN CONCEDIU MEDICAL DIN 01.04.2010 PANA PE DATA DE 30.04.2010. PE DATA DE 06.05.2010 MI-A ADUS DECIZIA DE CAPACITATE DE ... (vezi toată discuția)
Decizia asupra capacitatii de munca hantzi hantzi Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Am primit Decizia asupra capacitatii de munca, cu incadrare in gradul III de invaliditate. Am trimis o copie la ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala asupra capacitatii de munca Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,poate sa ma ajute cineva in legatura cu o persoana ce a iesit la pensie de boala gradul III.Deci,salariatul firmei mi-a adus decizia de pensionare pe ... (vezi toată discuția)