avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie medicala asupra capacitatii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie medicala asupra capacitatii de munca

Buna ziua,poate sa ma ajute cineva in legatura cu o persoana ce a iesit la pensie de boala gradul III.Deci,salariatul firmei mi-a adus decizia de pensionare pe caz de boala ieri si eu trebuie sa ii incetez cim.imi puteti spune cu ce art?si cu ce data.....cea de ieri(de ex scrie decizie med asupra cap de munca,..nr...........data...........)?sau cu data din decizie unde scrie data aparitiei invaliditatii......(15.02.2011)? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 23 Februarie 2011
Contractul de munca inceteaza la data comunicarii deciziei de pensionare pentru invaliditate - art.56 lit.d) din Codul muncii.
Am uitat sa va spun ca angajatul in cauza are concediu medical pana in data de 28.02.2011 si decizia de pensionare e cu data de 22.02.2011.in acesta caz ce sa fac....trebuie sa inchei cim cu data de 22.02.2011 cand am primit decizia.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
Arion Ramona, utilizator
In cazul invaliditatii de gradul III, angajatul poate lucra in continuare, 4 ore pe zi.
Cereti si un aviz de la medicul de medicina muncii cu care colaborati.
Numai concedierea este interzisa in timpul concediului, fie el medical, de odihna etc., iar nu si incetarea contractului de munca. Art.56 litd) este foarte clar.
adelinam a scris:

Contractul de munca inceteaza la data comunicarii deciziei de pensionare pentru invaliditate - art.56 lit.d) din Codul muncii.


Art.56 lit.d C.mun. are alt continut dupa modificarile aduse prin Legea nr.49/2010.

@ Arion Ramona
Data de 29.02.2011 nu exista in calendar .
C.i.m. se poate inchide cu prima zi urmatoare datei in care inceteaza concediul medical ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gradul iii spiruharet spiruharet 1. [b] In cazul unui pensionar gradul III de invaliditate, am obligatia de a-i pastra postul, si daca exista aceasta posibilitate cat timp?[/b] 2. [b] La ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim - pensie de invaliditate ioanav04 ioanav04 Buna seara tuturor, am rugamintea sa-mi spuna cineva cum inceteaza CIM al unui salariat in momentul inscrierii la pensie de invaliditate (gradul ... (vezi toată discuția)
Angajat cu capacitate de munca pierduta mirusaby mirusaby Buna ziua,am si eu urmatoarea speta: Un salariat a fost in concediu medical si i s-a eliberat decizia medicala asupra capacitatii de munca , decizi in care ... (vezi toată discuția)