avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREANTE CATRE COMPANIE DE RECUPERARI CREANTE
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREANTE CATRE COMPANIE DE RECUPERARI CREANTE

Am o datorie catre o banca. Aceasta datorie a fost preluata de o companie de recuperari creante. Din ce stiu eu o creanta se prescrie in termen de 3 ani.
Cum poate compania sa suspende scurgerea prescriptiei si pe ce baza?
suspendarea prescriptiei este determinata de efectuarea unor acte de procedura de catre creditor.
Va multumesc pentru raspuns. Cum pot afla care sunt aceste proceduri.
Exista posibilitatea anularii unora dintre aceste proceduri pentru diverse motive (spre exemplu: nu am fost notificat deoarece nu am putut fi gasit ... etc)?
Cazurile de suspendare sunt rare si putin probabil sa se intample in aceasta speta...
Prescriptia se intrerupe printr-un act de recunoastere a datoriei emanat de la dvs., sau prin depunerea unei actiuni in instanta impotriva dvs. sau a unei cereri de executare silita daca este vorba de un contract de credit ca izvor al creantei, c. de credit fiind titlu executoriu nu mai este nevoie de sesizarea instantei pentru obtinerea unui titlu.
Pentru ca wikipedia se extinde in toate domeniile, incercand sa le faca accesibile tuturor, va dau un link daca doriti sa va lamuriti cu prescriptia [ link extern ]
La fel de bine puteti cauta si singur textul Decretului-lege 167/1958.
In orice caz, termenul de 3 ani curge de la ultima plata a vreunei rate in cazul creditelor bancare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)
Notificari plata sau somatii! FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD doresc sa stiu daca notificarile de plata sau somatiile de plata de la firmele de recuperare pot intrerupe termenul de trei ani de prescriptie exintiva? ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extensiva in materie succesorala Vali28 Vali28 Tatal meu a decedat in anul 2007 iar acum in 2017 am primit de la o firma de recuperari creante o notificare ca figureaza cu o restanta de plata in suma de ... (vezi toată discuția)