avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare de drept
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare de drept

Mama mea, nascuta in iunie 1953, dispune de o pensie de invaliditate din noiembrie 2004. Are un stagiu de cotizare de 25 ani, 8 luni si 22 zile, din care stagiu asimilat 9 luni si 25 zile. Poate iesi la pensie de drept daca a crescut 5 copii (din care la 3 copii a stat acasa sa ii creasca)?
Cu multumiri,
Nicu
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:16, 6 Mai 2010
1. Pentru ca este nascuta in iunie 1953, varsta standard de pensionare pentru limita de varsta este de 59 de ani si 5 luni, cu un stagiu minim de cotizare de 13 ani si 10 luni (adica ar putea iesi la pensie de limita de varsta in noiembrie 2012).
2. Pentru ca a nascut si crescut 5 copii varsta standard de pensionare se reduce cu 2 ani, deci poate iesi la pensie de limita de varsta in noiembrie 2010., la 57 de ani si 5 luni.
3. Atentie ca dosarul de pensie trebuie depus cu 30 de zile inainte de implinirea varste de 57 de ani si 5 luni.
4. Perioada de pensie de invaliditate se valorifica la iesirea la pensie de limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de drept Savuta Savuta Buna ziua, Sunt nascuta pe 2 iunie 1953, am 27 de ani de cotizatie iar din 1999 sunt in pensie de boala. As dori sa stiu din ce data pot intra in pensia de ... (vezi toată discuția)
Pensii best_liviu25u@yahoo,com best_liviu25u@yahoo,com Sotia nascuta in 1953 20 Oct,a nascut 4 copii.Cand poate iesii la pensie,are 14ani si 6 luni vechime. (vezi toată discuția)
Care este varsta de pensionare? ContSters200573 ContSters200573 Citesc Legea pensiilor si anexa 5 dar, am o neclaritate. Cu Legea 19 se iesea treptat la pensie pina la 60 de ani. Acum ca s-a modificat virsta de pensionare, ... (vezi toată discuția)