avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACTE ADITIONALE ANEXA LA CONTRACTUL DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACTE ADITIONALE ANEXA LA CONTRACTUL DE MUNCA

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca actele aditionale de prelungire a ctr.munca se trec n Revisal si care este termenul de transmitere a acestuia (revisal), deoarece nicaieri nu se specifica asta.Programul nu prevede rubrica de prelungire a ctr.munca.
Actele aditionale care presupun modificari salariale s i schimbari de functie, se trec sau nu in Rrevisal???
As dori daca se poate si legislatia - concret, unde se mentioneaza aceste aspecte, eu nu am gasit nicaieri.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:21, 6 Mai 2010
5 zile
oameni buni, nu ma supar pe nimeni aiurea asa, doar k sunt eu pornita.....
ma deranjeaza teribil raspunsurile incerte, care ajung sa dauneze grav unora care nu au o logica adecvata in a interpreta corect, ma repet, concret , nu accept datul cu parerea sau cu presupusul...,ma documentez f bine inainte sa adresez niste intrebari, va asigur....
este vorba de o prelungire a unui ctr.de munca prin act aditional, vorbesc romaneste, ce dumnezeu...unde scrie k se trece act ad. de prelungire in revisal ??? din acea Hg mentionata si actualizata inclusiv in 2010, nu reiese k e vb de act aditional de prelungire a unui ctr.m....si retineti un aspect....in faimosul Revisal , nu exista optiunea pentru act ad.decat in anumite cazuri strict delimitate si anume :
fereastra de * modificare/corectii survenite asupra contractului* cuprind e doar urmatoarele optiuni:
-functie/ocupatie
-incetare ctr.
-tipul ctr.
-reactivare ctr
-nr.data contract
-loc de munca, transfer la alta entitate

?????????? vede cineva si o alt a optiune ??cum ar fi cea de prelungire contract??? k eu una nu vad...
si atunci, se subantelege ?? ca ce, de unde, cum ???!!

cu respect...pentru profesionisti !
1. Un act aditional la CIM poate modifica functia/ocupatia, tipul contractului, durata timpului de munca, durata CIM etc.
2. Orice modificare a CIM, si care este cuprinsa si in Revisal, se comunica asa, cum scrie si HG de mai sus, in termen de 5 zile.
3. Nu cred ca e nevoie de un act normativ special pentru orice tip de modificare care poate aparea pe parcurs.
4. Daca va referiti la prelungirea unui CIM pe durata determinata va pot spune ca aceasta se poate face si dupa expirarea termenului initial (art.80(3) din Codul muncii). Adica faceti actul aditional cu data de azi, cu efect cu 10 zile in urma, dar in 5 zile, incepand de azi, il inregistrez la ITM si in Revisal (asa cum spune Legea 130/1999).
5. Ar mai fi si Ordinul MM nr.20/2007, dar am vazut ca sunteti la zi cu legislatia si de aceea ma mir de ce aveti atatea indoieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat- probleme jax jax Lucrez cu ctr determinat din data de 01 oct ( perioada 1 luna) -31 oct.. Am 3 intrebari : 1. pt prelungire cum se procedeaza atat cu actul aditional cat si ... (vezi toată discuția)
Cim nou- transmitere revisal elenadima elenadima Avand in vedere prevederile HG161/ 2006 privind completarea registrului general de evidenta a salariatilor [b]va rog sa imi precizati punctul dvs de vedere cu ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim se inregistreaza in revisal ataela ataela Buna ziua,in cazul in care doresc sa intocmesc un act aditional la CIM,avand ca obiect modificarea datei de plata a salariului,acest act aditional trebuie ... (vezi toată discuția)