avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare-cumparare

socrii mei doresc sa ne faca act de vanzare-cumparare pe casa in care locuim si pa masina cu conditia ca eu si sotul meu sa devenim proprietari dupa moartea lor. Se poate face un astfel de act ?si daca da cine cine va plati impozitul pe casa si pe masinadin momentul incheierii actului si pana la moartea lor cand devenim proprietari#-o?va rog sa ma lamuriti?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:58, 6 Mai 2010
In ceea ce priveste casa, se poate incheia fara probleme un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager in favoarea socrilor. Din acel moment, dvs. va veti inregistra cu bunul pe numele dvs., asta insemnand ca tot dvs. veti plati si impozitul la fisc. La fel veti plati impozit si pentru masina, o data cumparata de dvs.
Speta, asa cum este prezentata de user, nu este o vanzare cu rezerva uzufructului, deoarece printru-un astfel de act dreptul de proprietate se transmite odata cu incheierea actului, cumparatorii dobandind nuda proprietate asupra bunurilor.

De fapt, actul prin care proprietatea se va transmite abia la decesul actualilor proprietari este un contract de v/c sub conditie, conditia fiind una suspensiva. Contractul se incheie acum, iar dreptul de proprietate, cu toate atributele lui, se va transmite doar la decesul vanzatorilor. Pana atunci este firesc ca toate taxele si impozitele sa fie achitate de proprietari, deci de vanzatori.

Este posibil ca userul sa se fi exprimat gresit si sa-l intereseze mai degraba un contract de v/c cu rezerva uzufructului viager.


Revin cu un post scriptum. Contractul se poate incheia si in ceea ce priveste masina.

B-)

Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
themis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare uzufruct viager georgedoru georgedoru Buna ziua. Am problema cu un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager. Socrii mei ne-a facut acte de vanzare cumparare in urma cu cativa ani pe ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor-proprietar si nu prea stefanescu0 stefanescu0 sper ca ma puteti ajuta. socrii mei au un teren intravilan+constructie cu deschidere pe 2 strazi.socrii au 3 copiii.sotul meu ar vrea sa i se dea 1/3 din ... (vezi toată discuția)