avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara retoactiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara retoactiva

sunt divortata de 5 ani si fostul meu sot nu mi-a platit pensie alimentara .pot cere retroactiv?si daca acesta detine o firma (srl) pot cere cota parte pentru pensie .daca da , cat?
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 17:59, 6 Mai 2010
A fost stabilita pensia alimentara in vreo hotarare judecatoreasca?
Daca da, puteti executa silit acea hotarare, conform sumelor inscrise in ea, dar nu pentru sumele mai vechi de 3 ani (acelea s-au prescris).

In functie de ce este stabilit in hotararea de acordare pensie, puteti eventual promova o actiune de majorare a pensiei alimentare.
Cat, asta depinde de numarul de copii.
Pensia alimentara pentru d-voastra sau pentru minor? Pensia poate fi ceruta retroactiv de la momentul in care a ramas definitiva si irevocabila sentinta judecatoreasca prin care a fost fixat cuantumul. Abandonul de familie, art.305 C.pen., este caz penal.
daca aveti specificat intr-o hotarare o suma lunara cu titlu de pensie, puteti recupera pe ultimii 3 ani, daca il actionati in judecata. daca nu aveti hotarare, cereti acum in instanta pensie pt copil cu data introducerii cererii
Cu hotarare de stabilire pensie investita cu formula executorie mergeti
la un executor judecatoresc care va recupera pensia anerioara.
Pensia se stabileste in raport de veniturile paratului.
Avand inv edere ca de 5 ani nu ati mai cerut pensia va sfatuiesc sa formulati si o
cerere de majorare pensie in raport de veniturile actulae ale paratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am hotararea dar nu vrea sa imi plateasca pensia alimentara marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Am o intrebare. Am un copil de 3 ani si m-am judecat cu tatal lui pt pensie alimentara. A sosit hotatrarea de 2 luni dar acesta nu vrea sai ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara pentru copil juliaeva juliaeva Buna ziua In urma sentitei din anul 2010 tatal fetitei mele a fost obligat la plata unei pensii de 115 ron in favoarea copilului . La stabilirea acestei ... (vezi toată discuția)