avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara neonorata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara neonorata

In urma divortului mi s-a incredintat copilul, urmand ca fosta sotie sa plateasca pensie. Totusi, nu a platit nimic iar banii acestia mi-ar fi de un real folos in cresterea copilului. Imi puteti spune, va rog, ce demersuri ar trebui sa fac pentru a obtine pensia alimentara regulat, dar si suma restanta? Nu as dori sa mai apelez la avocat deoarece cheltuielile de judecata nu mi s-au returnat si nu imi pot permite in continuare onarariul avocatului. Daca ma pot reprezenta singur, unde ar trebui sa ma duc si ce ar trebui sa fac? Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:03, 20 Iunie 2012
Legalizati hotararea judecatoreasca si duceti-va la notar cu ea. Acolo, cand va cere bani, puteti face o cerere de acordare de ajutor public judiciar.
Aveti doua variante:
1.- formulati plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al. 1 lit c.) c.pen.-abandonul da familie ( neplata cu rea- credinta timp de 2 luni a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca ), plangere care se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie,
2.- puneti in executare hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere, sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc,
- tot prin intermediul executorului puteti recupera si cheltuielile de judecata ( daca nu au trecut mai mult de 3 ani).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara gettyme gettyme Buna ziua, in februarie 2008 prin hotarare judecatoreasca s-a pronuntat divortul si mi s-a incredintat custodia baietelului acum in varsta de 7 ani. Nu am mai ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita de 5 luni fflorentina79 fflorentina79 buna ziua. ce pot face in conditia in care fostul sot nu i-si achita datoria catre copilul meu. ma refer la pensia alimentara pe care nu a achitat-o de 5 luni. ... (vezi toată discuția)
Am hotararea dar nu vrea sa imi plateasca pensia alimentara marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Am o intrebare. Am un copil de 3 ani si m-am judecat cu tatal lui pt pensie alimentara. A sosit hotatrarea de 2 luni dar acesta nu vrea sai ... (vezi toată discuția)