avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime in munca

Buna ziua.Exista urmatoarea situatie: firma are 15 salariati,nu are contract colectiv de munca.Intrebarea ar fi daca in aceasta situatie trebuie calculat spor de vechime pentru salariatii care au vechime in munca peste 3 ani.Va rog sa-mi spuneti exact baza legala,intrucat art. din Contr. colectiv de munca nu e aplicabil in acest caz in care firma are mai putin de 21 salariati.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:15, 6 Mai 2010
la itm bucuresti...acum 3 sapt...era vb. de Art. 51ccmunn. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare: c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil;,,insp de la informatii a spus ca nu...am o persoana care a fost concediata prin restructurare post si nu i-am dat salariu compensatoriu...deas. de la angajare pa sal. minim 5 ani,firma nu i-a dat spor de vechime...si as vrea sa i-le acord pe amandoua...doar ca nu stiu mai exact cu ce art.de lege sa fac cerere la ddirector sa i-le aprobe...

:) ma faceti sa zambesc ... cunosc ITMB si inca odata sustin ca nu cred ca s-a spus asa ceva.

Pentru salariu compensatoriu : art.78 alin.1 CCMN coroborat cu art.247 C.Mun. , art.241 C.mun. si art.3 din CCMN.

Pentru sporul de vechime : art.41 alin.2 CCMN.
va multumesc...=D>atunci o sa argumentez in felul acesta...sper sa-i dea drepturile,mai ales ca nu i-a dat nici co de la angajare,dar acolo stiu cum :D...unde putem gasi "instructiunile care erau publice si pe internet" ???ma refer la insp itm care sta jos la informatii...sau probabil n-a vrut sa-si asume vreo raspundere...n-ar fi prima data...:))
mihailaurentiu a scris:

va multumesc...=D>atunci o sa argumentez in felul acesta...sper sa-i dea drepturile,mai ales ca nu i-a dat nici co de la angajare,dar acolo stiu cum :D...unde putem gasi "instructiunile care erau publice si pe internet" ???ma refer la insp itm care sta jos la informatii...sau probabil n-a vrut sa-si asume vreo raspundere...n-ar fi prima data...:))

Asta este o alta problema referitor la asumarea unei raspunderi a ceea ce spune ... posibil pe site-urile ITM-urilor ... la vremea respectiva erau deja publicate ... nu stiu acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv la nivel national - sporuri ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb daca sporurile prevazute in art 41 al CCM la niv national, trebuie sa se aplice in toate unitatile, chiar si la cele din domeniul privat. Ma ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu lbogdan lbogdan buna ziua.am o problema care ma framanta.am o firma de 5 angajati si pe unul vreau sa-l concediez cu drept la somaj,deci restructurez.mi s-a prezentat cand ... (vezi toată discuția)