avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot sau nu sa scot minorul din tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot sau nu sa scot minorul din tara?

IN urma divortului,prin hotarare definitiva si irevocabila mi-au fost incredintati cei 2 minori.Acum vreau sa plec cu fata 2 luni in strainatate,pot face asta?sau am nevoie de acordul fostului sot?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ayna1 , utilizator 20:00, 6 Mai 2010
Nu aveti nevoie de acordul fostului sot...insa aveti grija pe hotarare sa existe stampila definitiv si irevocabil
Nu aveti nevoie de acordul lui daca vi s-a incredintat dvs. minorul si decizia e definitiva si irevocabila. Cititi rubrica ''conditii de calatorie'' pentru copii minori de pe site www.PolitiadeFrontiera.ro sau sunati la 021.9590.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult.
Pe sentinta esxista stampila cu definitiv si irevocabil.Iar fostul meu sot nici nu s-a prezentat la divort si nici nu a cerut sa asi viziteze copii.Dar daca hotarasc sa ramana fata cu mine in strainatate el poate sa ma oblige in vreun fel sa aduc fata inapoi in tara?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec cu fetita in vacanta in strainatate alyna25 alyna25 Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Sunt divortatasi am o fetita de 1 an si 8 luni incredintata spre crestere si educare mie si asi ... (vezi toată discuția)
Plecare minor din tara tanasa ramona tanasa ramona buna ziua! am si eu o nelamurire:mama mea a divortat de tatal surorii mele si acum am o procura prin care sora mea e in grija mea si k o pot duce la mama in ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru a pleca cu un minor in canada, daca sunt divortata si copilul mi-a fost incredintat din 2005 ContSters155407 ContSters155407 Buna ziua, sunt divortata din 2005, moment in care mi s-a incredintat minorul acum in varsta de 8 anisori. De la momentul inceperii divortului (Dec. 2004) si ... (vezi toată discuția)