avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului

buna la toti,am si eu o mica problema m-am angajat de 5 saptamani la o firma si de pana acum nu am luat nici un ban invocand ca inca nu au incasat si asteapta sa primeasca banii? Nu stiu ce sa fac cum sa scot salariul ,mi-as da demisia dar mi-e frica ca raman fara nici un ban .O mica greseala cred ca am facut la angajare pentru ca mi-a dat o hartie cu lichidarea sa o semnez pe motiv ca multi pleca fara sa isi de-a demisia ,ma-m gandit sa merg la ITM sa fac o plangere.
Am nevoie de niste informatii ,ms
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 19:46, 6 Mai 2010
Da, puteti face plangere la ITM ca nu vi s-a platit salariul ...insa trebuie sa stiti ca ITM-ul doar constata neplata salariului, dar nu - l poate obliga pe angajator sa vi-l plateasca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga este instanta de judecata.
Data platii salariului este prevazut in contractul dvstra de munca,la literaJ,punctul 4.
La aceasta data ,angajatorul avea obligatia platii salariului cuvenit.
In contextul crizei financiare ,pot surveni intarzieri la plata salariilor,lucru acceptat de unii salariati.
In cazul in care va simtiti lezat de acest drept.adresati sesizare in scris la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire din salariu emiliaemilia emiliaemilia Buna ziua. Mi-am dat demisia de la locul de munca si nu mi-a dat toti banii cu motivul ca imi opreste pentru training-ul la care el m-a trimis si pentru ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului simona karina simona karina buna ziua as dori sa va prezint problemele pe care le intampin la munca si as dori un sfat din partea dv, sunt angajatul unei societati straine dar conducerea ... (vezi toată discuția)
Concediere din cauza crizei, refuzarea perioadei de preaviz, etc ContSters98642 ContSters98642 Buna ziua, sunt angajata la o firma din mai 2008 cu contract de munca, pe care l-am primit gata semnat cu \"semnatura mea\", nu am avut plangeri din partea ... (vezi toată discuția)