avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare titlu de proprietate/ termen de prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare titlu de proprietate/ termen de prescriptie

buna ziua , sunt intr un proces cu un verisor de al meu care cere modificarea titlului de proprietate. Titlul a fost emis in anul 2002 pe numele tatalui meu, mostenire de la bunicul lui, adica strabunniscul meu si al verisorului. Abia acum in anul 2010, acest verisor cere modificarea acestui titlu. Intrebare> exista un termen de prescriptie de 3 ani, conform Decretului II din Legea 18/1958, acest termen nu ar putea fi in favoarea mea? In urma cu cativa ani, in 1997 tatal meu si acest verisor au avut o intelegere in care acest verisor dupa primirea unei suprafete de teren, de fata cu 2 martori si inginerul agricol semneaza o declaratie prin care declara ca nu mai pretinde nici un fel de avere de la tatal meu. Insa aceasta declaratie nu o mai avem, dar exista inginerul agricol care a intocmit aceasta declaratie si daca ne ar ajuta el , poate declara aceasta in fata instantei, intrucat tatal meu este decedat de 7 ani si aceea declaratie nu o gasim.

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:50, 6 Septembrie 2010
buna ziua , ati putea va rog sa mi scrieti putin mai detaliat despre motivul pentru care s a respins cererea. va multumesc
Ce e de facut? In cazul descris de dvs, "vioara intai" este comisia locala de fond funciar...depinde foarte mult de cum se apara ei. Daca in intampinare descriu situatia asa cum ati prezentat-o dvs, cum ca verisorul a formulat doar cerere, fara a depune si actele necesare, iar ce incearca dansul acum este un fals (copiindu-va dosarul), instanta ar trebui sa respinga actiunea. Insa simplul fapt ca verisorul a avut acces la dosarul dvs si l-a mai si copiat...ma faca sa-mi pun intrebari despre cat de interesata este comisia in a se apara...:(
Buna ziua,dna.Kyandra.

Profit de subiectul deschis de yua cu rugamintea de a ma lamuri si pe mine intr-o situatie sa spunem similara.
Eu am cumparat in afara Bucurestiului o casa cu terenul aferent ( 1400mp.in actul de v/c).
Laturile propr.mele in procesul verbal de punere in posesie si in schita primariei sunt :18.,80.,82.,16.60ml.
Cu aceste laturi cadastristei primariei ii da o suprafata de 1401mp.
Acum 1 an un "vecin "ma da in judecata pentru granituire,iar la expertiza facuta de acesta desi la mine au fost gasite laturile mai mici decit in acte suprafata mea este mai mare.
La judecatoria Buft.unde am avut procesul am semnalat faptul ca este o gresala elementara de matematica dar degeaba."Vecinul"meu avea deja procesul cistigat.Ma rog,mai avem si recursul.

Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca mai pot ataca TP.(pentru diferenta de 50mp)minus din "matematica"doamnei.
Multumesc.
In primul rand nu ati dat lungimile decat pentru trei laturi...oare cea de-a patra cat are?:) Daca dvs. ati cumparat 1400 mp, in curte trebuie sa aveti exact atata. Modificarea TP se poate face oricand in ceea ce priveste erorile materiale din cuprinsul lui (printre altele si eroarea referitoare la suprafata), insa, repet: daca pe contractul de v/c aveti 1400 mp, atat trebuie sa aveti si in curte. Dvs. nu ati avut cadastru si intabulare cand ati cumparat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare titlu de proprietate-declaratie referent yua yua Buna ziua, sunt intr-un proces cu verisorul meu, care cere modificarea titlului de proprietate al tatalui meu, titlu eliberat in anul 2000, iar el nu a ... (vezi toată discuția)
Anulare, modificare titlu de proprietate, sau uzucapiune colette2010 colette2010 Buna seara! Spuneti-mi va rog parerea dvs pt urmatoarea situatie: parintii depun cerere de reconstituirea dr de proprietate dupa revolutie, dar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlul de proprietate, în cazul unei erori de nume ... VLX64A VLX64A Rectificare titlul de proprietate, în cazul unei erori de nume trecute în TP? Bună seara! Unde mă pot adresa pentru o rectificare a Titlului de ... (vezi toată discuția)