Buna ziua, sunt intr-un proces cu verisorul meu, care cere modificarea titlului de proprietate al tatalui meu, titlu eliberat in anul 2000, iar el nu a actionat pana acum. El arata ca si-a depus in termen dosarul pentru a i se restitui terenul forestier....insa pe parcursu procesului nu a putut sa prezinte originalul actelor pe care pretindea ca le-a depus la dosar, deoarece el a xeroxat dosarul meu, iar acum a prezentat o declaratie de la un referent agrigol din aceea perioada care declara ca a existat o hotarare a consiliului local prin care doar unul dintre mostenitorii unui defunct trebuia sa si depuna dosarul complect. Insa la noi in sat au mai existat cazuri similare si cei care nu si-au depus dosar complect, nu au primit padure,asa este si in dosraul lui care a fost respins si pe care scrie,,respins,se respinge, lipsa de acte", ce as putea face in acest caz? este valabila declaratia acestui referent?
Parerea mea este ca declaratia acelui referent va avea aceeasi valoare ca si cand ar fi sustinut ca vara trecuta a fost in vacanta pe Luna! sa fim seriosi, oricine poate sa declare orice, insa in materia fondului funciar, mai trebuie si acte.
Ori, orice primarie din Romania are o arhiva, in care trebuie sa se regaseasca, pe langa dosare si registrele de evidenta a cererilor. Asa ca, pentru a-i fi admisibila actiunea, ruda va trebui sa dovedeasca ca a formulat cerere, in nume propriu, in termenul prevazut de lege (fie prezinta copia cererii si a actelor doveditoare, fie un extras din registrul de evidenta unde sa figureze cu nr. de inregistrare), nu declaratia lui nea Caisa ca asa si pe dincolo... O asemenea declaratie, nesustinuta de acte, ar putea atrage chiar si raspunderea autorului ei in conditiile art. 292 Cod Penal (fals in declaratii).
Plus ca nu inteleg ce treaba are consiliul local cu fondul funciar?? Daca chiar ar fi existat o asemenea hotarare (se poate verifica foarte simplu, la primarie sau la prefectura), ar fi un candidat perfect la anularea in contencios administrativ (consiliul local nu are calitatea sa hotarasca in materia fondului funciar, unde legea prevede clar cum si de catre cine se depun cererile).
multumsec frumos.....insa imi puteti spune...cum as putea sa pun problema in acest caz,deoarece acest referent agricol se va prezenta ac martor in instanta pentru a sustine declaratia cu hotararea consiliului. Aceat referent agricol este persoana care i-a dat verisorului meu actele din dosarul meu ,depuse la primarie,pentru a le xeroxa, iar in actiune el spune ca si-a depus actele in termen insa i-a fost pierdut dosarul. Iar daca eu am cerut originalul actelor el nu mi le-a putut prezenta.Atunci a intrat pe fir agentul agricol..ca de fapt nici nu era nevoie ca actele sa fie depuse de fiecare mostenitor. mai am o sansa intrucat titlul este pe numele tatalui meu, singurul mostenitor dupa bunicul lui. multumesc....
Buna ziua,....in urma procesului cererea verisorului meu a fost aprobata, adica modificarea titlului de proprietate in favoarea lui, pe motiv ca toti mostenitorii unui defunct, indiferent daca si au depus cerere sau nu....isi pot cere dreptul la parte...chiar si dupa cativa ani... As vrea sa fac recurs si cineva mi a propus ca doar daca as cere de la primarie o hartie din care sa rezulte ca mama verisorului meu si a primit zestrea inainte de colectivizare, o data cu maritisul in anul 1940. As avea vreo sansa in acest sens?? deoarece avocatul meu m a sfatuit ca nu mai am nici o sansa, insa mie nu mi se pare corect, deoarece in timpul vietii, tatal meu si acest verisor s-au inteles si au facut o hartie la primarie dar nu l a notar, intocmita de inginerul agricol, acest inginer a dat si o declaratie in acest sens . multumesc
@yua
D-ra draga, asa mai aburit in mesajul privat incat m-ai pus sa-l analizez semantic. Norocul tau est eca mi-ai dat link-ul de aici. Zic, "norocul tau" pentru ca eu vad o sansa a ta, daca poti proba in recurs. Iata opinia mea:
1. Instanta de fond a judecat corect, pe baza dovezilor prezentate.
2. Cine a facut cererea de retrocedare a averii bunicilor tai, trebuia sa curpinda pe toti mostenitorii, adica si pe verisorul tau, daca acesta era indreptatit la mostenire, dupa bunicii vostri comuni.
3. Daca i-ai spus avocatului de impartirea care a avut loc, nu sunt de acord cu el, cum ca nu ai avea nicio sansa in recurs, numai sa nu fie prea tarziu.
4. Hartia intocmita de inginer s-ar putea sa fie sansa ta, daca in ea este stipulat ca toata averea bunicilor tai (inclusiv terenul in litigiu) a fost impartit tatalui tau si verisorului tau, ca urmas dupa unchiul sau matusa ta.
Titlu de propietate
carllyka
In urma decesului bunicilor mei, din partea tatalui, a ramas o mostenire. Dupa moartea lor nu s-a facut succesiunea. Acum 4 ani a decedat si tatal meu. Acum eu ... (vezi toată discuția)