avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... obligatiile angajatorului conform Legii nr. 76/2002
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

obligatiile angajatorului conform Legii nr. 76/2002

buna seara,

ca angajator am incheiat cu ajofm o conventie prin care am angajat un absolvent de studii superioare conform legii 76/2002, art.80 in data de 1 iulie 2008 si termin convenia in 2011.
pot sa-i fac un contract aditional la contractul de munca initial in care sa-i reduc activitatea la 2 ore/zi cu un salariu de 300 ron pe luna?daca procedez asa trebuie sa restitui la ajofm subventia primita?
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 09:38, 7 Mai 2010
Puteti sa faceti acest lucru, legea prevede obligativitatea de a-i mentine CIM in vigoare si a nu-l inceta, concedia, acordul partilor.
beneficiati de aceleasi conditii.
Art. 80. - (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent:
c) 1,5 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu ??? jax jax Am absolvit facultatea (4 ani,zi,studii superioare) in iulie 2008 si din octombrie 2008 m-am angajat,beneficiind de subventie (2 x salariu minim = 2 x 540lei = ... (vezi toată discuția)
Subventia angajatorului xpbogdan xpbogdan Ca si administrator, fiind absolvent de facultate, pot beneficia la prima angajare pe firma proprie de acea subventie oferita de stat pentru studentii ... (vezi toată discuția)
Avantaj angajator maryah maryah Buna ziua! As dori sa stiu care este marimea subventiei acordata de stat celui care angajeaza un absolvent sau in ce consta aceasta subventie. Si daca exista ... (vezi toată discuția)