As vrea sa concesionez o boxa la parterul blocului, am acceptul a 90 la suta din locatari si al asociatiei de proprietari. As vrea sa stiu ce act se incheie pentru ca intelegerea sa fie legala, in speta dau 75milioane pentru 90 ani de concesionare.As vrea sa stiu cum e legal. va multumesc anticipat.
Implicarea asociatiei de proprietari, a comitetului executiv, a vecinilor direct afectati (palier, sus-jos) merge pana la termenul de chirie, cu contract de inchiriere in care sunt clauze de intretinere a spatiului respectiv, de suma in schimbul folosintei etc.
Ca sa ajungeti sa luati in concesiune un spatiu, relatia este ca si la inchiriere, dar o faceti la notar pentru ca treaba este cu mult mai serioasa atat pentru timp (e aproape ca vanzare), dar si pentru suma platita. Si atunci, luati legatura cu un notar.
Perioada mentionata de dvs de 90 de ani este atipica pentru contracte de acest fel,de regula se utilizeaza perioada de 49 sau 99 de ani,cu intocmirea de documente autentificate,inregistrate in evidenta fiscala si la asociatia de proprietari,beneficiara de drept a c/v a concesiunii
Atentie sporita cu destinatia pe care intelegeti sa o acordati respectivului spatiu,
pentru ca ,prin asezare,la parterul blocului,aveti anumite obligatii legal prevazute ,
fata de proprietarul de drept