avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Reactivare contractului de leasing reziliat - este ...
Discuție deschisă în Executare silită

Reactivare contractului de leasing reziliat - este posibila?

Buna ziua

Este posibila reactivarea unui contract de leasing auto, ajuns in faza executarii silite?
Reactivarea - dupa plata la zi a restantelor / penalitatilor - atrage de la sine si intreruperea executarii silite? Sau sunt 2 lucruri diferite?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
radu.popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 11:24, 8 Mai 2010
Contractul de leasing a fost reziliat iar finantatorul s-a adresat executorului judecatoresc pentru executarea silita.
In ordinea intrebarilor:
1. Nu. Aveti insa posibilitatea incheierii unui nou contract de leasing.
2. Plata debitului atrage incetarea executarii.
3. Sunt lucruri diferite.
Plata debitului? Care din ele?

Executorul judecatoresc a comunicat o suma ce reprezinta contravaloarea ratelor pana la sfarsitul contractului. Contract reziliat > executare silita.

Firma de leasing imi comunica o suma ce reprezinta rate restante + penalitati, o suma mult mai mica pe care daca o platesc vor fi reluate relatiile contractuale.

Plata soldului restant catre firma de leasing atrage incetarea executarii?
Firma de leasing nu spune nimic de un nou contract, doar reluarea relatiilor contractual, reactivarea contractului, ...

Firma de leasing mai are dreptul sa-mi ceara plati restante, dupa ce au reziliat contractul si au demarat procedura de executare silita?

Multumesc
sunteti sigur ca a fost reziliat contractul?? a fost inapoiat bunul catre soc de leasing??

eu cred ca ati primit doar somatii de plata in care va ameninta cu executarea silita ceea ce este cu totul altceva, iar contractul des de leasing este inca valabil.

cel mai bine daca nu stiti exact care este situatia juridica a contractului cel mai bine ar fi sa consultati un jurist/avocat si sa aveti toate documentele la dvs. aveti sanse sa nu fie inca totul pierdut
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
new_2009, utilizator
conturi blocate este o consecinta a executarii silite?
puteau fi blocate si fara o decizie de executare silita?
Executarea silita nu se face numai dupa rezilierea contractului si formularea cereri de executare silita?
Un e-mail primit de la un executor judecatoresc reprezinta o comunicare oficiala a inceperii executari silite? Mail primit la solicitarea mea dupa ce am aflat de blocarea conturilor.
Bunul inca nu a fost inapoiat inca. Desi firma spune ca a reziliat contractul in urma cu 6 luni. Habar n-aveam. Am folosit bunul in continuare si am platit tot ce-mi venea la plata.
nu...

trebuiau :

1. sa va notifice in scris faptul ca contractul de leasing este reziliat, sa predati bunul si sa se stabileasca valoarea actuala a bunului si diferenta de platit/sau restituit conform platilor facute de dvs. totul trebuia sa fie facut IN SCRIS
2. trebuia investit de catre un executor judecatoresc contractul la judecatorie
3. trebuia sa va someze la plata daca mai era cazul prin executor judecatoresc. aici aveati si calea de atac : contestatie la executare in baza codului de procedura civila.
4 notificarea si somatia de plata trebuia transmisa prin posta sau afisata de catre organul de executare la domiciliul sediul dvs.

deci nu e-mailuri ... de aceea consider ca functie de documentele si restatele ce le aveti contractul poate fi continuat/renegociat, eventual reesalonate platile. de aceea v-am recomandat sa consultati un jurist caruia sa ii prezentati documentele.

ps: nu va grabiti sa faceti plati pana nu stabiliti exact ce si cum. si nu lasati timpul sa treaca ...
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
new_2009, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare Mihaela Nevoie Mihaela Nevoie Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu o hotarare judecatoreasca prin care sa se fi admis o contestatie la executare, cu consecinta deblocarii conturilor? E ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire gritosu gritosu As avea o nelamurire, am fost sunat de la banca ca mi s-au poprit conturile de catre o societate de leasing, prin executor judecatoresc, fara sa am habar ca ... (vezi toată discuția)
Am văzut că s-a introdus cerere de încuviințare executare silită la adresa mea. În cât timp mi se va comunica hotărârea? mâine am termen pentru admitere sau respingere încuviințare VictorArditti VictorArditti Am vazut ca s-a introdus cerere de incuviintare executare silita la adresa mea. Sa zicem ca se incuviinteaza. De cand curge termenul de 17 zile de introdus ... (vezi toată discuția)