avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Reactivare contractului de leasing reziliat - este ...
Discuție deschisă în Executare silită

Reactivare contractului de leasing reziliat - este posibila?

Buna ziua

Este posibila reactivarea unui contract de leasing auto, ajuns in faza executarii silite?
Reactivarea - dupa plata la zi a restantelor / penalitatilor - atrage de la sine si intreruperea executarii silite? Sau sunt 2 lucruri diferite?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
radu.popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 11:24, 8 Mai 2010
1. nu am primit nici o notificare - aceste trebuie trimise cu confirmare de primire?
2. executorul spune ca a obtinut incuviintarea executarii silite
3. nu am primit nici o somatie
4. nu am vazut nimic afisat

Totusi toate conturile mele sunt blocate, si firma si personale.

Termenul de 15 zile pentru depunerea contestatie curge de la data la care a fost emisa incuviintarea? sau de la data la care eu am aflat de ea?

Multumesc
solicitati copii dupa dosarul executional. incercati sa gasiti dosarul de incuviintare pe portalul just.ro (daca exista) ... daca leasingul este pe pf puteti sesiza si opc

termenul de 15zile curge de la data comunicarii titlului executoriu
Daca firma va comunica o suma mai mica este posibil ca acestia sa nu doreasca decat plata sumelor restante si mentinerea contractului, in aceste conditii economice. Probabil ca daca ar lua bunul nu ar gasi prea repede o alta parte interesata de achizitionarea acestuia.
Firma poate renunta la executarea silita inceputa.
Cred ca ar fi mai bine sa mergeti la firma sa vedeti clar in ce conditii doresc mentinerea raporturilor juridice dintre d-vostra si ei.
Termenul de 15 zile, curge conform art. 401 C.pr. civila:
Contestatia se poate face in termen de 15 zile de la data cand:
a) contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a indeplini un act de executare;
b) cel interesat a primit, dupa caz, comunicarea ori instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;
c) debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.
Contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.


Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Narcizaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare Mihaela Nevoie Mihaela Nevoie Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu o hotarare judecatoreasca prin care sa se fi admis o contestatie la executare, cu consecinta deblocarii conturilor? E ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire gritosu gritosu As avea o nelamurire, am fost sunat de la banca ca mi s-au poprit conturile de catre o societate de leasing, prin executor judecatoresc, fara sa am habar ca ... (vezi toată discuția)
Am văzut că s-a introdus cerere de încuviințare executare silită la adresa mea. În cât timp mi se va comunica hotărârea? mâine am termen pentru admitere sau respingere încuviințare VictorArditti VictorArditti Am vazut ca s-a introdus cerere de incuviintare executare silita la adresa mea. Sa zicem ca se incuviinteaza. De cand curge termenul de 17 zile de introdus ... (vezi toată discuția)