avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punere in posesie

Buna ziua! am o casa mostenita de la bunici si o parte din ea a fost nationalizata in anii 1952 , am revendicat-o si acum am hotararea judecatoreasca de la curtea suprema favorabila mie din primavara anului 2009 . Acum se tergiverseaza punerea in posesie de catre primaria capitalei . Intrebarea si totodata rugamintea mea este : Care este procedura pe care trebuie sa o urmez ! Cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: tudorflorin , utilizator 23:05, 6 Mai 2010
Pentru punerea in aplicare a hotararii judecatoresti puteti apela la serviciile unui executor judecatoresc (daca in prealabil ati formulat cerere la Primaria capitalei, cerere la care sa fi atasat hotararea definitiva si irevocabila).
Mai puteti formula o actiune de obligatie de a face prin care sa solicitati obligarea primarului sa va puna in posesie cu imobilul revendicat intr-un anumit termen si obligarea acestuia la plata de daune cominatorii/zi intarziere in caz de neindeplinire culpabila a obligatiei stabilite de catre instanta de judecata.
Va multumesc frumos, in curand am sa indraznesc sa va contactez cand am sa pun toate actele in ordine . Inca odata va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate nuti2007 nuti2007 Ca urmare a unei sentinte definitive si irevocabile, Comisia Locala de aplicare a Legii 18/1991, a fost obligata sa ma puna in posesie cu o suprafata de teren ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate snake 32 snake 32 tatal meu are o hotarare judecatoreasaca definitiva si irevocabila prin care i se reconstituie dr de proprietate asupra 15.15 ha teren si 0.8 ha padure ijnca ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii justinn justinn Buna seara, am si eu o nelamurire: Am o hotarare judecatoreasca irevocabila de punere in posesie prin care mi s-a reconstituit dreptul de propietate asupra ... (vezi toată discuția)