avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

As vrea sa stiu daca este legal ca anumiti muncitori ai unei firme sa intre in concediu fara plata si care ar fi perioada maxima admisa.(firma are datorii catre stat si nu-i putem da in somaj deocamdata).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:16, 7 Mai 2010
Cf art. 42(5) din CCMUN 2007-2010 perioada de concediu fara plata este de max 15 zile/an. Dar aveti nevoie de acordul salariatilor!!!

Poate ca o varianta mai putin dureroasa ar fi somajul tehnic. Asa veti putea beneficia de prevederile OUG 4/2010, adica veti fi scutiti de plata contributiilor catre bugetul statului.
Angajatorul poate avea initiativa acordarii concediului fara plata:
CCMN art.43 (5) În cazul în care din motive obiective este necesara reducerea sau întreruperea temporară a activităţii, pentru maximum 15 zile pe an, cu obligativitatea reluării ei, unitatea, cu acordul sindicatelor, poate acorda concediu fără plată.

Salariatul poate avea initiativa solicitarii concediului fara plata, fara limitare:
CCMN art.61 (3) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, salariaţii au dreptul la concedii fără plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada concediului fara plata data de angajator mihaela_20o7 mihaela_20o7 care este perioada legala de concediu fara plata data de catre angajator?si in ce conditii se acorda acest concediu? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata la solicitarea angajatorului!!! xzy xzy Lucrez la SCA IGIENA, ca frizer intr-o unitate. Dat fiind faptul ca unitatea respectiva a intrat intr-un proces de renovare/reamenajare, societatea ne-a pus sa ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata; durata? busubianca busubianca Care este perioada concediului fara plata in cursul unui an? Mă poate trimite angajatorul in cfp daca nu vreau? (vezi toată discuția)