avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere angajat indisciplinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere angajat indisciplinat

buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu o sugestie pt rezolvarea unei probleme pe care o am cu un angajat care comenteaza toate deciziile sefilor lui, este indisciplinat, iar de 2 luni este pe foaie de boala luand cu el si laptopul pe care il avea la servici. as dori sa il concediez dar nu stiu cum sa procedez pentru a nu avea probleme.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:26, 8 Mai 2010
buna ziua,
in general cand ne gandim la o concedierem trebuie sa luam in calcul antecedentele salariatului, iar aici ma refer la dovezile certe, sanctiunile anterioare. Atitudinea rau voitoare, culpabila a angajatului, recidiva sa poate duce la concediere. Exista posibilitatea ca o astfel de decizie, luata in pripa, fara a exista un precedent, sa fie sanctionata de instanta de judecata cu anularea sa si repunerea salariatului in functie, ceea ce nu va fi o bila alba pentru societate.
Somati salariatul sa innapoieze bunul deoarece acesta nu poate fi folosit pe perioada incapacitatii de munca a salariatului. Verificati starea de sanatate a acestuia s.a.. Sunt pasi mici insa rezultatul poate fi pe masura. Pregatiti-va din timp miscarile dar respectati legea
II puteti desfiinta postul , la fel de bine cum il puteti concedia pe motive disciplinare .. insa atentie la procedura prevazuta de Codul Muncii si de CCMN, astfel incat concedierea sa fie legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! concediere motive care nu tin de salariat anastancu anastancu Buna seara! Sper sa imi poata raspunde cineva cat mai repede... problema este asa : in cadrul procedurii de concediere din motive care nu tin de salariat, ... (vezi toată discuția)
Ma obliga sa renunt la preaviz desii sunt concediata cu 65.1 mariiuca mariiuca Firma la care lucrez m-a instiintat ca se va desface contractul de munca cu 65.1 dar cu conditia sa dau eu o declaratie prin care renunt la preaviz.Mai am ... (vezi toată discuția)
Concediere sau demisie ?! mariaf mariaf De aproape 6 luni lucrez la o firma privata cu 5 angajati . De 2 saptamani ma streseaza patronul spunandu-mi zilnic ca nu fac lucrul de calitate , ceea ce nu ... (vezi toată discuția)