avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

O persoana care a lucrat in constructii in Marea Britanie si are protectia muncii facuta acolo si poate dovedi ca a lucrat acolo. Ce trebuie sa faca sa i sa treaca in cartea de munca din Romania cat a lucrat in constructii in Marea Britanie??
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 15:21, 7 Mai 2010
Romanii au avut intotdeauna restrictii pe piata muncii in marea Britanie restrictii care, pentru a nu se repeta istoria cu polonezii s-au mentinut si dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE .

In primul rand trebuie vazut sub ce forma au existat raporturile de munca.
Sistem NVQ (Yellow Card - student & work), Blue card sau Self employed (propriul angajat - echivalentrul unei persoane fizice autorizate de la noi).
In functie de varianta, dovada -documente care sa ateste - perioada lucrata ar trebui obtinuta de la colegiu/angajator /institutiile de munca (work forces).

Carnetul de munca se va desfiinta la sfarsitul acestui an (sa speram ca nu se mai prelungeste iar termenul) iar vechimea in munca va fi tinuta de catre Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis european de munca asdre asdre Buna ziua Imi poate spune cineva de ce este nevoie pentru a obtine permis de munca european?M-ar interesa pentru Anglia in particular,ce este nevoie pentru a ... (vezi toată discuția)
Casatorie uk al1nush2006 al1nush2006 prietenul meu locuieste in anglia si are acte self employed,daca facem cununia civila in uk pot depune ptr blue card?sau ce beneficii pot obtine in urma ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean pakistanez alicesuson alicesuson Buna, am si eu o intrebare. Este adevart ca daca eu, cetatean roman, ma casatoresc in anglia, cu cu un cetatean pakistanez eu va avea dreptul la munca? eu nu ... (vezi toată discuția)