Buna ziua.Doresc o lamurire privind reprezentarea in procesul civil.O persoana care nu este parte in proces ,dar careare o procura speciala ,poate ridica exceptiiin cadrul procesului, poate depune concluzii ca si un avocat care reprezinta o parte si a depus inputernicirea avocatiala ?Probabil poate depune inscrisuri in calitate de reprezentant ,dar care sunt totusi limitele de reprezentare ale acestuia ?Va rog respectuos sa -mi indicati si mie temeiul juridic prin care un reprezentat poate participa la proces ca si un avocat.Va multumesc!
In schimb, eu am observat prea multe cazuri de mandatari care si-au expus concluziile pe fondul spetei, fara ca judecatorul sa le interzica, la judecatorii SI Tribunal SI Curte de Apel. Cand instanta "nu i-a lasat", a fost pentru ca le cam lipseau studiile juridice.
In privinta celor care au studii juridice sunt aplicabile alte dispozitii legale.
In cazul celor ce nu au studii juridice prevederea legala la care am facut referire poate ca legiuitorul a avut in vedere faptul ca se poate crea o situatie juridica mai grea daca pun concluzii pe fond.
In cazul invocarii de exceptii nu exista acest risc.
Mandat de reprezentare
doberv
daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)