avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de vechime

Buna ziua,
Vroiam sa intreb daca in situatia actuala a economiei tarii exista posibilitatea ca un angajator din mediul privat poate sa te priveze de sporul de vechime??
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 18:02, 8 Mai 2010
eu cred ca ati inteles gresit.. angajatorul din mediul privat, va poate da salariul minim pe economie indefirent de vechimea dvs in munca
sporul de vechime este un drept reglementat de Codul muncii, acordat obligatoriu in conditiile in care se incheie contractul de munca.
nu era vorba de salariu....a fost o discutie referitoare la sporul de vechime si directorul unitatii a spus ca s-au luat sporurile acum si ca nu se mai da nimic,dar eu stiu ca este un spor prevazut in codul muncii si sunt obligati sa il plateasca
guvernator mg a scris:

sporul de vechime este un drept reglementat de Codul muncii, acordat obligatoriu in conditiile in care se incheie contractul de munca.

adevarat, domnul consilier.. in practica insa veti gasi salariati aproape de varsta pensionarii care iau doar salariul minim pe economie fara a mai primi nimic in plus ca si spor de vechime..si nu are nimeni ce sa le faca angajatorilor pentru ca legea e destuld e neclara in acest sens.. angajatorul e obligat doar la plata slariului minim pe economie..
Spor de vechime ... care nu se acorda si separat de salariul negociat daca in contractul de munca este clar specificat ca salariul negociat cuprinde si sporul de vechime!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Marioara Maftei, utilizator

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime marina.dinu marina.dinu Va rog frumos, cine stie, spuneti-mi daca urmatoarea interpretare este corecta: \"daca nu s-a stabilit initial, in contractul individual de munca, sporul de ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime inclus in salariul de baza DanyCxxx DanyCxxx Buna ziua. Sunt angajat ca Pedagog Recuperare G5 in cadrul DGASPC(institutie bugetara) si am observat ca pe chenzina nu imi apare sporul de vechime. Cand am ... (vezi toată discuția)
Plata sporului de vechime este obligatoriu pentru toti angajatorii? loredana1973 loredana1973 Buna ziua,am nevoie de ajutor pentru negocierea salariului! Societatea unde lucrez,m-a angajat cu salariul de debutant pentru studii superioare.La ... (vezi toată discuția)