avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de vechime

Buna ziua,
Vroiam sa intreb daca in situatia actuala a economiei tarii exista posibilitatea ca un angajator din mediul privat poate sa te priveze de sporul de vechime??
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 18:02, 8 Mai 2010
Buna ziua,
Dar daca in momentul incheierii contractului nu este atinsa vechimea in munca necesara acordarii sporului de vechime si nu se mentioneaza in contract ca sporurile sunt incluse in salariu,la momentul indelinirii conditiilor pentru acordarea sporului angajatorul este obligat sa adauge sporul la salariu??
1. Sporul de vechime nu este reglementat in Codul Muncii , ci in CCM.

2. Sporul se acorda numai la locurile de munca unde acestea nu sunt cuprinse in salariul de baza.
Oricum salariul de baza trebuie sa fie cel putin (salariul minim pe ec.* coeficientul aferent nivelului studiilor postului)+sporul de vechime . Altfel angajatorul nu poate sustine ca este introdus in salariu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime marina.dinu marina.dinu Va rog frumos, cine stie, spuneti-mi daca urmatoarea interpretare este corecta: \"daca nu s-a stabilit initial, in contractul individual de munca, sporul de ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime inclus in salariul de baza DanyCxxx DanyCxxx Buna ziua. Sunt angajat ca Pedagog Recuperare G5 in cadrul DGASPC(institutie bugetara) si am observat ca pe chenzina nu imi apare sporul de vechime. Cand am ... (vezi toată discuția)
Plata sporului de vechime este obligatoriu pentru toti angajatorii? loredana1973 loredana1973 Buna ziua,am nevoie de ajutor pentru negocierea salariului! Societatea unde lucrez,m-a angajat cu salariul de debutant pentru studii superioare.La ... (vezi toată discuția)