Buna ziua
lucrez la o institutie publica si am in serviciu o persoana care face cumul cu pensia. E angajata pe perioada determinata pe un post unde titulara este in CIC.
Tinand seama de faptul ca nu pot sa fac angajari, iar persoana care face cumul e foarte buna in serviciu, as putea sa o detasez pe un post vacant inainte de intoarcerea titulare din CIC?
Cati ani are voie sa lucreze un cumulard? Exista o limita?
Buna ziua !
Ar fi atatea de spus ...
In primul rand banuiesc ca e vorba de un post de natura contractuala .. si nu exista o limita a perioadei in care se poate desfasura activitatea , sub conditia indeplinirii conditiilor legale de desfasurare a acelei activitati ( sa fie apta din punct de vedere medical , sa existe acordul conducatorului institutiei etc) . Nu o puteti detasa pt. ca , in conformitate cu prevederile art. 45 din Codul muncii, detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca pe o perioada de cel mult un an, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia.
Intr-o institutie publica , conform Legii 330/2010, orice post vacant se ocupa prin concurs .Posturile vacante sunt blocate , ele nu pot fi ocupate decat in conditiile OUG 34/2009. O puteti mentine pe un alt post temporar vacant .
Discutii juridice
rapiritos
va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: am contract de munca pe durata determinata care expira in octombrie,cum poate cel de la resurse umane ... (vezi toată discuția)