avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Va rog sa-mi spuneti daca cu acest stagiu de cotizare pot iesi la pensie anticipat.
Stagiul de cotizare realizat: 36 ani 4luni 25 zile
-in gr.II (Lg.3/1077) : 19 ani 7luni 19zile
-conditii normale : 8 ani 7luni 22zile
Ca sa beneficiati de pensie anticipata sau de pensie anticipata partiala, trebuie sa indepliniti, cumulativ, doua conditii: sa aveti varsta cu 5 ani mai mica decat varsta standard de pensionare si sa fi depasit cu 10 ani stagiul complet de cotizare de 30 sau de 35 de ani, in functie de sexul dvs.

Conditia referitoare la stagiul complet de cotizare este indeplinita pentru pensie anticipata partiala, indiferent daca sunteti o doamna sau un domn. Despre varsta nu va pot spune nimic intrucat nu ati precizat nici data nasterii dvs., nici sexul.
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Valentin Mester a scris:

In Romania ca sa iesiti la pensie trebuie sa indepliniti o conditie esentiala,varsta.In cazul dv.fac pe detectivul:barbat nascut dupa 01 ian.1950,o sa iesiti la pensie de limita de varsta cu reducerea de 4 ani pt anii lucrati in gr.II-a la implinirea varstei de 61 de ani.
Am uitat intrebarea principala,pensionare anticipata la implinirea varstei de 60 ani,sa asteptam noua lege sa vedem daca se mentine penalizarea de 0,75% pt.fiecare luna de anticipare,daca aveti un loc de munca mai trebuie sa asteptati un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata misu2005s misu2005s am57ani stgiul militar satisfacut 1si4luni,30ani 9luni 20zile vechieme dintre care 17 ani10 luni si16 zile grupa a doua va rog sa imi spuneti si mie cind as ... (vezi toată discuția)
iesire la pensie anticipat tucano10 tucano10 Buna seara.Numele meu este Gabriela si doresc sa va intreb daca pot iesi la pensie anticipat in conditiile in care am inceput munca in anul 1980,acum am 31 ani ... (vezi toată discuția)
Cind pot depune dosarul de pensie anticipata vlad george vlad george sint nascut in anul 1952,sex masculin,incadrat in munca din anul 1971 pina in prezent,am o vechime in munca de 43 de ani cu tot cu armata(stagiu ... (vezi toată discuția)