buna ziua!parintii mei vor sa il desfieze pe fratele meu deoarece nu pot sa ajunga la o intelegere cu el si pentru a avea liniste la batranete.Acesta ii deranjeaza mereu spunand ca are dreptul,insa tatal meu s-a saturat si vrea sa il desfieze:((:((cum se procedeaza?ce trebuie sa faca?cam cat costa?cat timp dureaza?este nevoie de acordul fratelui meu?
Nu este nevoie de acordul nimanui, pentru a se face o vanzare-cumparare a bunurilor tatalui.
Totusi, vanzarea facuta cu pastrarea de catre parintii instrainatori a dreptului de uz ( folosinta) asupra bunurilor se prezuma a fi donatie.
Preferabil este un contract de intretinere incheiat intre ei si tine, daca esti majora. Acesta nu poate fi atacat de frate.
La fel si vanzarea simpla teoretic nu se poate ataca de ceilalti mostenitori, dar parintii tai ar fi vulnerabili fata de tine, pentru ca nu ar mai avea nici drept de folosinta ramas pe imobil.
Intreaba la un notar care sunt costurile tranzactiei, specificand zona in care e situat imobilul, suprafata, nr de camere etc.
intre contractul de vanzare-cumparare dintre mine si tatal meu este nevoie de acordul fratelui meu?cat costa(aproximativ) si cat timp dureaza pana se fac aceste acte?eu vreau sa stiu daca ii pot interzice legal sa nu mai poata intra in locuinta noastra deoarece aduce tot felul de persoane si nu avem liniste!vreau un raspuns::((va rog!
Contractul de vanzare-cumparare dureaza cat mergeti la notar cu actele si se redacteaza si semneaza actele cele doua parti: vanzator - tatal dv. - si cumparator - dv., adica aproximativ 15 - 30 minute. ;)
Desfiere
mango
La varsta de 15 ani am fost infiata. Acum, la 45 de ani, doresc sa ma desfiez. Este posibil acest fapt, tinand cont ca numai unul din parintii naturali mai ... (vezi toată discuția)