avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... adoptie: imposibilitate renuntarii la aceasta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

adoptie: imposibilitate renuntarii la aceasta

buna ziua!parintii mei vor sa il desfieze pe fratele meu deoarece nu pot sa ajunga la o intelegere cu el si pentru a avea liniste la batranete.Acesta ii deranjeaza mereu spunand ca are dreptul,insa tatal meu s-a saturat si vrea sa il desfieze:((:((cum se procedeaza?ce trebuie sa faca?cam cat costa?cat timp dureaza?este nevoie de acordul fratelui meu?
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
bubuxa, utilizator
Nu este nevoie de acordul nimanui, pentru a se face o vanzare-cumparare a bunurilor tatalui.
Totusi, vanzarea facuta cu pastrarea de catre parintii instrainatori a dreptului de uz ( folosinta) asupra bunurilor se prezuma a fi donatie.
Preferabil este un contract de intretinere incheiat intre ei si tine, daca esti majora. Acesta nu poate fi atacat de frate.
La fel si vanzarea simpla teoretic nu se poate ataca de ceilalti mostenitori, dar parintii tai ar fi vulnerabili fata de tine, pentru ca nu ar mai avea nici drept de folosinta ramas pe imobil.
Intreaba la un notar care sunt costurile tranzactiei, specificand zona in care e situat imobilul, suprafata, nr de camere etc.
intre contractul de vanzare-cumparare dintre mine si tatal meu este nevoie de acordul fratelui meu?cat costa(aproximativ) si cat timp dureaza pana se fac aceste acte?eu vreau sa stiu daca ii pot interzice legal sa nu mai poata intra in locuinta noastra deoarece aduce tot felul de persoane si nu avem liniste!vreau un raspuns::((va rog!
sunt perfect lamurita!multumesc mult!
Contractul de vanzare-cumparare dureaza cat mergeti la notar cu actele si se redacteaza si semneaza actele cele doua parti: vanzator - tatal dv. - si cumparator - dv., adica aproximativ 15 - 30 minute. ;)
daca sunteti deranjati de comportamentul fratelui in casa, tatal dvs poate promova o actiune in instanta pt evacuarea acestuia.

Alte discuții în legătură

Desfiere mango mango La varsta de 15 ani am fost infiata. Acum, la 45 de ani, doresc sa ma desfiez. Este posibil acest fapt, tinand cont ca numai unul din parintii naturali mai ... (vezi toată discuția)
Moștenire casa părintească citaiuliana46@gmail.com citaiuliana46@gmail.com Am și eu o problemă. Au apărut niște certuri între mine și frații mei și părinții mei. Mi sa spus din partea părinților că nu mai am ce căuta pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire, donatie sau vanzare-cumparare ioti ioti Buna ziua, am o problema destul de complicata la care am nevoie de ajutor: prima data sa va fac o mica schema a familiei ca sa va puteti da seama despre ce e ... (vezi toată discuția)