avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... din somaj in pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

din somaj in pensie?

Buna, mama mea are 53 de ani(va face 54 in septembrie) si 35 ani de munca, iar din noiembrie 2009 este in somaj. In februarie 2011 cand ii va expira somajul se poate pensiona direct? Cei de la Casa de pensii a zis ca de abia la 55 de ani se poate pensiona...nu exista nici o alta sansa sa se pensioneze mai devreme? Nimeni nu mai angajeaza persoane in varsta , a incercat aceasta varianta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:13, 9 Mai 2010
1. Daca mama dvs. este nascuta in 1956, varsta standard de pensionare este de 60 de ani cu un stagiu complet de cotizare de 30 de ani si un stagiu mini de cotizare de 15 ani.
2. Pentru a iesi la pensie anticipata partiala, indeplineste conditi de stagiu dar nu pe cea da varsta, care este de 55 de ani.
3. Daca nu se modifica legea pensiilor, va putea iesi la pensie anticipata partiala in 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala la 55 ani cu 35 ani vechime neintrerupta in invatamant? ContSters224470 ContSters224470 Mama mea e nascuta in septembrie 1956 (55 ani impliniti). Are 35 de ani vechime (neintrerupta) in invatamant (ca educatoare). Conform casei de pensii Suceava, ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata simona poiana simona poiana Mama mea are 25 de ani in grupa a 2-a de munca (1975-2000) si are varta de 54 de ani (17 februarie 1956) vrea sa stie in ce conditii poate sa iasa la pensie ... (vezi toată discuția)
Poate fi platit cas retroactiv? Cati26 Cati26 Buna seara, Mama are 56 ani, 27 ani 9 luni si 29 zile de munca, a lucrat pana in 06.02.2010. Poate plati din urma cotizatia pentru pensie si sa iasa la ... (vezi toată discuția)