avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie-pasi de urmat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie-pasi de urmat

Buna!
M-a intrebat cineva ce trebuie sa faca pentru a adopta un copil. Am citit legea adoptiei, normele de aplicare, dar nu m-am lamurit indeajuns ca sa-i pot da raspunsul pe care si-l doreste, pentru ca vrea cat mai repede sa aiba copilul infiat. Pe scurt speta e urmatoarea:
Familia locuieste temporar in Spania, castiga foarte bine, in Romaia au locuinta lor. Mai au 3 fete, de 15, 11 si 8 ani si isi doresc si un baiat. Copilul doresc sa-l dea o familie sarmana, unde este al 6-lea.
Ei se grabesc, fiindca trebuie sa plece, insa eu stiu ca nu mergi cu copilul la notar cu ceva de genul -il dau-il iau-...
Daca este vreo alta cale mai rapida si eu nu am cunostinta, va rog sa ma luminati si pe mine.
Cel mai recent răspuns: ContSters114893 , utilizator 16:50, 9 Mai 2010
dana_driga a scris:

Am deschis acest subiect pentru ca o ruda a familiei care are copilul de dat a spus ca si ei au dat un copil si procedura a durat 20 de zile !!!!!, amanunt care mi s-a parut incredibil.

Daca in cazul persoanei care a afirmat asa ceva a fost vorba de o adoptie in adevaratul sens al cuvantului as vrea sa stiu cum a procedat desi am niste rezerve. Va raman recunoscator daca veti putea aduce niste precizari suplimentare.
Mai exista o varianta care e la limita legalitatii si care se mai practica dar nu e recomandabila: mama naste, obtine certificat de nastere pentru minor unde la numele tatalui apare liniuta, barbatul din familia care doreste sa adopte se declara tatal copilului (desi evident nu e el tatal biologic), ia copilul si ulterior sotia acestuia (cu acordul mamei biologice) face o adoptie in familie care e mult mai rapida si fara atata bataie de cap ca adoptia obisnuita.
Da, am citit si despre aceasta varianta, tot pe forum, poate chiar dvs. ati scris , insa copilul are deja 8 luni.
In cazul in care voi afla mai multe, va promit ca va tin la curent.
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie copil amalia popescu amalia popescu as dori sa stiu daca pot adopta un copil direct de la mama sa(mentionez ca se afla in grija mamei ,de tata este recunoscut in acte,dar nu ii plateste pensie ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil de catere cetatean strain cont utilizator avocat.ro cont utilizator avocat.ro :(:oops:multumesc anticipat!am un copil de 7 ani pe care tatal lui nu l/a recunoscut.la 5 ani dupa nasterea lui mi/am gasit pe cineva care este acum sotul meu ... (vezi toată discuția)
Infierea unui copil Ioana Mocanu Ioana Mocanu Am 38 ani si vreau sa infiez o fetita de 3 luni, a carei mama e de acord sa mi-o dea. Mi s-a spus ca nu pot infia ce copil doresc, ca sunt altii la rand. Au ... (vezi toată discuția)