avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Taxele la stat in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Taxele la stat in cazul demisiei

Buna ziua.

In cazul in care un angajat isi demisia din societatea in care lucreaza, iar taxele catre stat nu sunt la zi ,ce se intampla cu acestea ?care sunt conseintele neplatii acestora? angajatorul este obligat sa plateasca taxele pana la momentul demisiei angajatului ? angajatul are vreo obligatie cu privire la neplata taxelor de catre angajator ?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 9 Mai 2010
In cazul contractelor de munca, angajatorul raspunde de plata taxelor. El trebuie sa le achite pana la incetarea cim( inclusiv preavizul)
Porivit art.40 alin.2 lit.f din Codul Muncii, angajatorul are obligatia să plătească toate contribuţiile şi impozitele aflate în sarcina sa, precum şi să reţină şi să vireze contribuţiile şi impozitele datorate de salariaţi, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare carte de munca Cati L. Cati L. Buna ziua, Lucrez la o societate care are datorii catre stat prin neplata taxelor catre stat, inclusiv cele pentru angajati. In cazul in care imi gasesc un ... (vezi toată discuția)
Demisie lorelai_w lorelai_w Buna ziua. As dori sa stiu daca nu mi-au fost platite contributiile la stat pe o perioada de cateva luni (chiar un an) si firma este in insolventa de 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Demisie contract de munca conventie cu statul Nena05 Nena05 Buna ziua. Am fost angajata prin conventie cu statul, am aflat ca timp de 8 luni angajatorul nu a platit nicio contributie catre stat : CASS, CAS, FS. Doresc ... (vezi toată discuția)