avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare o suma de bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare o suma de bani

am imprumutat o suma de bani unei persoane fara acte notariale.singurul "act" sa il numesc asa este o declaratie scrisa de el si semnata in care se specifica suma de bani imprumutata si data la care se inapoiaza banii.Problema ar fi ca a facut o greseala cand a scris anul corectata tot atunci(in loc de 2010 a scris 20100).pot sa deschid proces,am sanse sa castig?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:59, 9 Mai 2010
Da, puteti. In afara de acea declaratie care poate fi considerata un inceput de recunoastere a datoriei, puteti prezenta si martori care cunosc despre imprumutul acordat. De asemenea puteti formula intrebari pentru interogatoriul lacare sa raspunda paratul dvs.
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
Desigur, insa inainte de a introduce actiunea in instanta, trimteti-i o notificare in temeiul art, 720 1 C. proc.civ.
puteti incerca obtinerea in instanta a unei sentinte .
Initial in conformitate cu intelegerea convenita,comunicati notificare cu termen ,prin care precizati obligatia restituirii imprumutului
Daca in termenul precizat refuza/ignora,promovati actiune in pretentii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut persoana fizica Cristinadora Cristinadora Am imprumutat o suma de bani in 2009 unei cunostinte ce avea nevoie de ajutor. Persoana respectiva a insistat ca va returna imprumutul cu o anumita \"dobanda\" ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani Alice_25 Alice_25 Buna seara. Acum 6 luni am fost presata cu telefoane si mesaje din partea unei rude sa o ajut cu o suma de bani pt cateva zile care au devenit cateva luni ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua As dori sa stiu daca am vreo sansa de reusita, pe cale juridica, sa recuperez niste bani imprumutati cuiva acum 5 luni de zile. Nu am facut niciun ... (vezi toată discuția)