avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort din culpa comuna fara partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort din culpa comuna fara partaj

Numele meu este Vranceanu Radu am 38 de ani si sunt din Rasnov jud. Brasov. In luna noiembrie 2007 am divortat de fosta sotie pe fondul necomunicarii , neantelegeri , nemultumiri , de ambele parti. Divortul s-a incheiat din culpa comuna , si de comun acord , nefacandu-se un partaj al bunurilor (apartament cu 2 camere) , urmand sa ne intelegem ulterior intr-un fel sau altul. Apartamentul a fost al parintilor mei pana in anul 2005 cand din pacate au facut prostia sa ni-l treaca amandorura pe nume. Acum probabil conform legii fosta sotie are dreptul la jumatate desii nu a contribuit nici macar cu un leu la acesta. Problema este ca a plecat de acasa inaintea divortului , fara sa stiu eu , cu toate actele apartamentului , lasandu-ma cu datorii la intretinere , imprumuturi la doua banci etc. Am facut o refinantare , am achitat cele doua banci , iar restul de 27.000 RON , ia-am dat dragutei de foste sotii in speranta ca vom ajunge la o intelegere in legatura cu apartamentul. De asemenea am facut greseala sa nu fac nici un act notarial cu privire la banii respectivi , avand incredere in ea. Acum are tot felul de pretentii , iar marea problema cu care ma confrunt acum sunt actele apartamentului respectiv , de care am avut nevoie in nenumarate randuri (la primarie , un banal abonament de telefon , o aprobare pt. centrala termica , etc..) , si nu a vrut sa m-i le dea , neputa-nd astfel sa-mi rezolv problemele. Are dreptul sa tina actele ,fara sa m-i le dea ? Va rog sa-mi dati o solutie , sau un sfat la aceste probleme. Va multumesc anticipat.#-o#-o
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 19:18, 9 Mai 2010
daca mai stiti la ce notar ati incheiat contractul, puteti merge acolo si sa cereti un duplicat.
Va multumesc pentru sfat !!!! Nu o sa intampin probleme ? Pe ce motiv sa fac aceasta cerere ?
Buna seara,Radu1972.Cel mai plauzibil motiv este = adevarul =Cereti o audienta la notarul respectiv si spuneti situatia reala,numai asa va poate ajuta sau macar sa va sfatuiasca ce aveti de facut.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract la banca nesemnat de mine tudor_mtp tudor_mtp Buna ziua, Va rog sa ma luminati cu o problema. De curand am divortat amiabil la notar si m-am obligat sa platesc jumatate din rata facuta de fosta sotie. ... (vezi toată discuția)
Cum o pot evacua pe fosta sotie a tatalui meu decedat? alex9ys alex9ys Hmmm, chiar am o "mamica" vitrega :foottap:... Tata a murit si apartamentul sau este in litigiu (poveste mare). In apartament locuieste acum, fosta lui sotie, ... (vezi toată discuția)
Solutii noemi2 noemi2 Buna ziua, as dori un sfat ce se mai poate face in urmatoarea situatie: -datorita problemelor de sanatate grave, a trebuit sa optez pentru pensionare care a ... (vezi toată discuția)