avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietar

sunt proprietarul unui apartament ,unde am chiriasi care nu au mai platit chiria de 1 an,din diferite motive,i-am tot inteles,dar nu mai pot nici eu.Au doi copii minori,intradevar au un contract in derulare de unde le ies bani ,dar eu nu mai pot astepta,primul termen a fost deja,dar ei au depus o inaintare,al doilea termen este saptamana viitoare si nici un semn de bani.Intrebarea mea este cand voi obtine evacuarea si cum imi pot recupera banii.REPET AU DOI COPII MINORI 2-4 ANI,EXISTA VREUN IMPEDIMENT PENTRU EVACUARE?:(aM UITAT SA SPECIFIC CA AM CONTRACT CU EI PANA IN DATA DE 1 AUGUST
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
nistor.maya, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:43, 13 Mai 2010
In calitatea pe ,care o aveti - de proprietar, numai dvs. puteti dispune pe cine tolerati sau nu in spatiu si cat timp.
In cazul inchirierii,ar fi bine sa existe si un contract, in care sa fi stabilit termenul de plata al chiriei.
Oricare ar fi situatia, restantele sunt de peste un an, iar instanta nu va poate obliga sa/i mai tolerati, doar pentru ca au copii. Trebuia sa plateasca macar o parte din datorie, pentru a dovedi buna credinta....
CAT DUREAZA EVACUAREA DACA TERMENUL ESTE 12 MAI ,MA INTERESEAZA IN CAT TIMP AM APARTAMENTUL LIBER,DAR EI MAI POT DEPUNE IO A DOUA INTAMPINARE SCRIIND SI PROMITIND ALT TERMEN DE PLATA MAI SUNT TOLERATI DE CATRE INSTANTA?LI SE MAI ACORDA ALT TERMEN ASTA DUCAND LA LUNGIREA TERMENULUI DE ELIBERARE?
nistor.maya, utilizator
Teoretic nu poate fi nicio problema daca familia are copii minori. Este doar o chestiune de optiune din partea dvs. daca doriti sa recurgeti la instanta pentru a rezolva problema pe care o aveti. Incercati totusi sa le trimiteti o notificare prin executorul judecatoresc sau o notificare semnata de un avocat. In acest mod poate se sperie si totusi platesc in cele din urma.
Actiunea in evacuare, reglementată prin art. 1410 şi urm. C.civ., este specifică raporturilor juridice de locaţiune, adică acelor raporturi prin care o parte, numită locator, s-a obligat să procure celeilalte părţi, numită locatar, folosinţa pe timp
determinat a unui bun individual determinat şi neconsumptibil în schimbul unei sume de bani, numită chirie.

Puteti incerca si calea ordonantei presedintiale, separat de actiunea principala de evacuare, daca puteti justifica urgenta evacuarii. Prin aceasta modalitate obtineti o evacuare mai rapida, in maxim o saptamana. Prin actiunea principala ar putea dura luni de zile.
Emil Lasconi, Consilier juridic
nistor.maya a scris:

CAT DUREAZA EVACUAREA DACA TERMENUL ESTE 12 MAI

Nu putem sa va spunem , din moment ce nu stim actele din dosar sau ce a cerut chiriasul prin acea intampinare pe care a depus/o la dosar... Poate a cerut un termen sa va plateasca suma restanta... Dar, daca nu ati primit nici un ban si va mentineti actiunea de evacuare, dvs, puteti cere la termenul din 12 mai , cuvantul pe fond si solicitati evacuarea neconditionata. (judecarea cauzei).
ContSters122901, utilizator
ADICA LI SE MAI DA UN TERMEN,PENTRU JUDECAREA CAUZEI(SAU CE SE MAI INTAMPLA?)O PO LUNGI PANA LA EXPIRAREA CONTRACTULUI ADICA 1 AUGUST 2010? IN INTAMPINARE AU CERUT UN TERMEN DE AMANARE DE 1 LUNA,CARE EXPIRA LA 12 MAI ,DAR NICI UN BAN.CAM CAT MAI DUREAZA DACA MAI DEPUN O ALTA INTAMPINARE?

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere - obligatii nerespectate de chirias, evacuare clahomastreet clahomastreet detin o garsoniera primita donatie de la bunica mea cu uzufruct viager pentru parintii mei eu fiind proprietara garsonierei bunica nu mai este in viata doar ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala andre-alina andre-alina am un prieten care are casa ocupata abuziv de niste indivizi si nu il mai lasa sa intre in imobil, unul din acesti indivizi are buletinul facut la aceasta ... (vezi toată discuția)
Am un chirias cu contract de inchiriere la anaf dar e rau platnic ... MIHALEA VASILE MIHALEA VASILE AM UN CHIRIAS CU CONTRACT DE INCHIRIERE LA ANAF DAR E RAU PLATNIC , I-AM REZILIAT CONTRACTUL DE INCHIRIERE SI I-AM DAT TERMEN O LUNA PENTRU A PLECA DIN CASA ... (vezi toată discuția)