avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa -
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa -

Pana la ce nivel se indreapta recuperarea creantelor de la administrator al unei firme intrata in insolventa?
Este amenintata familia acestuia ( sotie, copii) ? In ce masura?
Cel mai recent răspuns: carmen.pascu7 , utilizator 13:27, 10 Mai 2010
In cazul in care in cadrul procedurii de insolventa, este formulata cerere de atragere a raspunderii administratorului, in temeiul art. 138 din Legea 85/2006, de catre Comitetul Creditorilor sau de catre lichidatorul judiciar, si aceasta cerere va fi admisa, in sensul ca se va constata ca administratorul este cel vinovat de starea de insolventa a firmei, acesta va raspunde cu bunurile sale proprii mobile si imobile.
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns, dar as vrea sa ma clarific asupra intelesului "bunurilor proprii ale administratorului, mobile si imobile"; se intinde si asupra averii familiei, mostenirilor obtinute de sotie, de la rudele sale, in perioada casatoriei celor doi soti, sau asupra donatiilor primite de fiul administratorului de la bunicul acestuia, tot in aceasta perioada? Care este limita acestor " bunuri proprii" ale administratorului?
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
carmen.pascu7, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre insolventa alina_pmi alina_pmi buna ziua as avea nevoie de niste informatii,cat se poate de repede incerc sa va expun cat pot de scurt \"problema\" sotul meu are o firma unde este asociat ... (vezi toată discuția)
Firma in faliment angicadragomir angicadragomir buna ziua, prietena mea are o firma care afla in procedura de faliment incepind cu data de 23.08.2010, contabila a plecat din tara si m-a rugat pe mine sa o ... (vezi toată discuția)
Cerere in procedura insolventei alexa231980 alexa231980 buna ziua imi poate cineva explica cum se poate introduce o cerere de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere ( art. 138 din legea 85/2006) ... (vezi toată discuția)