avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... INSCRIEREA ÎN COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

INSCRIEREA ÎN COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI

Salut. Pentru a ma putea inscrie in COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI sunt obligat sa lucrez intr-o Societatea Comerciala adica sa aduc o adeverinta de la locul de munca din care sa rezulte functia si data angajarii ? Daca nu lucrez nu pot sa ma inscriu ? Sunt Student in anul IV la Drept si as vrea sa stiu care este Procedura exacta in vederea inscrieri in Colegiul Consilerilor Juridici.
Cel mai recent răspuns: Paul Dobos , utilizator 13:10, 11 Mai 2010
Inscrierea se face pe baza contractului de munca, pe functia de consilier juridic, la o societate comerciala sau la o institutie de stat.
Ca sa va inscrieti in CCJ trebuie sa aveti si facultatea absolvita, astfel poate fi membru al colegiilor din România cel care îndeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean român sau cetatean strain cu domiciliul sau rezidenta în România;
b) are exercitiul drepturilor civile si politice;
c) este licentiat al unei facultati de drept sau doctor în drept;
d) dovedeste o buna cunoastere a limbii române;
e) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei;
f) nu se gaseste în vreunul din cazurile de nedemnitate prevazute de Legea nr. 514/2003;
Multumesc Frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colegii si asociatii profesionale ale consilierilor juridici marciuc marciuc ccj,inafara de acesta ce colegii mai sunt/?ce avantaje au acestea in concret cu exemple (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor anamaria81 anamaria81 buna ziua, sunt intr-o comisie de concurs si am urmatoarea situatie: postul impune 5 ani vechime in specialitatea studiilor - post de jurist. Un candidat ... (vezi toată discuția)
Profesia de jurist Desertwell Desertwell Buna ziua, Ma poate lamuri cineva cum anume poate o persoana sa aiba profesia de jurist?Bineinteles dupa absolvirea unei facultati de drept. Mai exact, ... (vezi toată discuția)