avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVISAL

am o intrebare.Am angajat o persoana incepand cu data de 06.05.2010.Am trimis revisalul cu o zi inainte, dupa cum este normal.Dar astazi 10.05.2010 anagajatul a renuntat,nu mai vrea sa stea.Eu inca nu am inregistrat contractul la ITM.Cum trebuie sa procedez?mai inregistrez la itm si apoi fac desfacere CIM?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 10 Mai 2010
sigur ca da. Chiar daca salariatul dvs. a lucrat doar 2 zile, in lipsa documentelor legale, (cim, decizie...) puteti fi acuzat de practicarea muncii la negru, fara forme legale.
Am inteles..Dar daca angajatul nu a adus inca cartea de munca, pot sa ii fac angajarea?pt ca ma gandesc ca daca ii fac desfacerea imi trebuie 5 zile, iar el nu poate aduce cartea de munca pana saptamana viitoare.Nu stiu ce sa fac...
Ii inregistrezi contractul de munca, ii inregistrezi incetarea(ca sper ca i-ai cerut o hartie scrisa prin care acesta solicita incetarea prin demisie sau prin acordul partilor), il declari in Revisal ca si incetat, il platesti pentru alea 2 zile, il declari in declaratii, etc...Unde scrie ca trebuie sa-i treci obligatoriu in cartea de munca alea 2 zile? Eu ii pun la angajare sa dea declaratie ca imi aduc cartea in termen de 30 de zile de la data angajarii...daca o aduc... bine...daca nu... sa fie fericiti....
Nu este obligatorie predarea carnetului de munca la angajare. Este problema salariatului daca nu i se fac inregistrarile in carnetul de munca din acest motiv.
mariusbordei a scris:

Am inteles..Dar daca angajatul nu a adus inca cartea de munca, pot sa ii fac angajarea?pt ca ma gandesc ca daca ii fac desfacerea imi trebuie 5 zile, iar el nu poate aduce cartea de munca pana saptamana viitoare.Nu stiu ce sa fac...


Daca nu aduce carnetul de munca ii puteti elibera o adeverinta de vechime pentru perioada lucrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie revisal - angajat nou drecredit drecredit Daca o firma a angajat incepand cu 01.02.2010 un nou salariat, dar in proba (5 zile - cf. legii), trebuia sa il bage si in REVISAL sau il baga la angajarea ... (vezi toată discuția)
Revisal gresit... va rog sa imi dati o solutie nicolas diaz nicolas diaz buna ziua. avem o angajata noua. problema este ca are carte de munca, dar nu se gaseste nici la locul anterior de munca, nici la itm. am depus revisalul cu o ... (vezi toată discuția)
Hg 37/2010 bvr bvr Buna ziua! Cum interpertati hg 35/2010 privind inregistrarea contractelor individuale de munca in registrul de evidenta al salariatilor cu cel putn o zi ... (vezi toată discuția)