se pare ca ramane batut in cuie masura guv. ( nici nu-mi vine sa scriu intreg de atata falsitate...) roman de a diminua salariile bugetarilor cu 25%, indiferent de categoria si cuantumul mic sau mare al remuneratiilor acestora. masura cea mai "blanda" aleasa de conducatorii romani,asa cum au lasat sa se inteleaga, nu are termen limita (ca intindere temporala), dar se promite ca va fi inlaturata de aplicare legii unice a salarizarii incepand din ianuarie 2011 ( cine stie daca va fi asa, ca doar a mai fost amanata o data).
masura vizeaza doar bugetarii pt a nu ataca sectorul privat ( cum ar fi fost daca s-ar fi aplicat masura propusa de FMI referitoare la cresterea tva si a cotei unice).
ca tanar debutant in profesie in sectorul bugetar, ma simt foarte "atinsa" de aceasta masura, mai ales ca am resimtit diminuarea salariala anterioara la cote mai mici( in nov-dec 2009), dar simtitoare. ma intreb ca si viitor candidat la INM care sunt consecintele acestor masuri de remediere a gradului crizei economice si ce repercusiuni se vor intalni in profesiile juridice, mai cu seama in cea de magistrat, daca s-a dat startul unor astfel de masuri ( din iunie inclusiv magistratii vor avea scaderi remuneratorii prin -25%, iar de la anul minusuri banesti prin aplicarea legii salarizarii unice)?
oare acestea sa fie singurele masuri de foc?!....personal, cred ca e doar inceputul....dar pana vor intra in vigoare aceste minunatii, mai deschis o carte poate o sa mai am si eu parte de mai mult, sa aibe guvernantii din ce sa-mi diminueze....si pana la urma placerea profesarii unei meserii trebuie sa imi aline retributia care va corecta criza...nu-i asa?
PS: "tineret-mandria tarii" ...!?
nu, motivul ptr care nu s-a protestat este ca nu a existat un proiect de act normativ la care sa se raporteze, nu poti sa protestezi in baza unor declaratii verbale ale unor politicieni. plus ca e cam greu pana se organizeaza sa obțina un punct de vedere unitar. dar toate astea sunt inutile, solutia ar fi probabil, dupa intrarea in vig a respectivei legi, dat statul in judecata, invocarea exceptiei de neconstitutionalitate si sesizarea curtii. sau poate avocatul poporului se gandeste sa sesizeze el curtea#-o
De exemplu: cuvintele , pe care " le-a scos" in vara - toamna trecuta .Sau altele , dar o pozitie cel putin . Chiar ai dreptate , valensa , nu fierbe toata tara , numai cam 8o si ceva la suta nemultumita . Intr-adevar pana la 100 % mai exista , putinel .
A fost trimisa la CSM o scrisoare deschisa (a se vedea site-ul CSM-ului)
Cu siguranta ca in momentul publicarii OUG-ului respectiv va fi un punct de vedere.
Si nu numai din partea magistratilor.....
Constitutia este legea fundamentala a tuturor cetatenilor tarii si trebuie respectata de catre TOTI cetatenii romani pentru ca se adreseaza TUTUROR cetatenilor romani. Avem atat drepturi dar si obligatii.
Nu respectam CONSTITUTIA cu certitudine vom trai fiecare dupa regulile proprii si dupa interesul propriu.
cititi si declaratia de presa de astazi de pe site-ul CSM ....
Citez de pe site-ul CSM, postat azi, 18 mai:
"În şedinţă de Plen, Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ, cu observaţiile formulate de comisia juridică, proiectul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.
1. Adoptarea unor acte normative succesive prin care este eşalonată plata drepturilor salariale acordate personalului din sistemul bugetar, prin hotărâri judecătoreşti ce constituie titluri executorii, constituie o încălcare a dreptului de acces la justiţie al titularilor acestor titluri executorii (art. 6 din CEDO).
2. Este încălcată flagrant cerinţa executării hotărârilor judecătoreşti definitive şi executorii într-un interval rezonabil, dată fiind perioada de timp scursă de la data naşterii drepturilor prin acte normative nepuse în executare de stat cu bună credinţă.
3. Amânarea repetată a executării unei hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, este de natură să înfrângă cerinţa predictibilităţii legii, constant ilustrată în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.
4. Prin amânarea succesivă a executării hotărârilor judecătoreşti, Executivul nesocoteşte principiul consacrat de art. 156 din Codul Muncii, potrivit căruia „salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorilor”.
Avizul şi observaţiile Comisiei Juridice vor fi transmise Ministerului Finanţelor Publice, iniţiatorului acestui proiect.
Consiliul Superior al Magistraturii a discutat azi despre devansarea întâlnirii programate pentru începutul lunii iunie 2010 cu reprezentanţii instanţelor urmând ca joi, 20 mai 2010, să stabilească data şi agenda întâlnirii. CSM împreună cu ministrul justiţiei intenţionează să discute, cu această ocazie, cu reprezentanţii instanţelor şi parchetelor impactul pe care actuala criză economico- financiară o are asupra sistemului judiciar şi să găsească împreună soluţii practice pentru surmontarea acesteia.
Judecător Florica Bejinaru
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii"
Asa da sustinere! =D> PS personal: Ai pus-o Base!:P
Sng si inm
ContSters89182
Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar ... (vezi toată discuția)