avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incendiu casa din vina vecinilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incendiu casa din vina vecinilor

Buna ziua,
sunt proprietara, impreuna cu sotul meu, a doua case taranesti vechi in com. Dambovicioara, noi fiind domiciliati in Bucuresti. Una dintre ele a ars in proportie de 90%, iar la cealalta a fost afectat acoperisul. Incendiul a izbucnit din neglijenta unor vecini din cauza instalatiei electrice suprasolicitate( acesta este raportul politiei). De asemenea, primaria nu a intervenit in timp util cu motopompa, venind o data cu pompierii dupa 2 ore de la izbucnirea incendiului. Cand au sosit cu motopompa nu avea benzina si nu stiau sa o foloseasca. Au fost ajutati de pompieri ( nu am nici o declaratie semnata in acest sens , doar au spus oamenii din sat si pompierii). Pentru intretinerea motopompei se plateste lunar o taxa de catre localnici . Au ars 4 case, a noastra fiind ultima arsa. Casa a fost din barne de lemn cu acoperis de sita si avea 98 de ani. La politie sotul a dat o declaratie prin care descria ce a constatat la fata locului, fara a cere despagubri, dar nici nu a spus ca nu are pretentii. Am solicitat o fotocopie dupa declaratie si ni s-a spus ca nu se poate.
Intrebarea mea este ce drepturi si cai de actiune avem noi proprietarii, atat de la vinovatul direct cat si de la primarie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AVOCAT BUCURESTI , Avocat 11:45, 10 Mai 2010
incercati o actiune impretentii impotriva vinovatului.
ar trebui si plangere penala pt distrugerea bunului si sa cereti daune.
acestea sunt 2 variante impotriva vinovatului. ar mai fi saactionati si primaria si sa le cereti despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedespagubire bcr Vasilica Murgoci Vasilica Murgoci Ma numesc Murgoci Vasilica ,locuiesc in Cristian ,jud Brasov! in data de 26-10-2010 am avut incendiu la casa ! Mi-a ars tot acoperisul ,mi-a cazut si un tavan ... (vezi toată discuția)
Casa arsa-vinovat electrica, plangere penala Mugurel75 Mugurel75 Am si eu o problema si vreau sa ma ajute cineva...In urma cu 2 luni mi-a fost arsa o casa de vacanta si politia a intocmit un dosar penal.Am discutat cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu dupa incendiu Mariaky2 Mariaky2 Buna ziua, Va rog sa ma sfătuiți în următoarea speța: Locuiesc la curte și în urma cu cca 2 luni unul din vecinii mei a aprins focul într-o ... (vezi toată discuția)