avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... nedespagubire Bcr
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

nedespagubire Bcr

Ma numesc Murgoci Vasilica ,locuiesc in Cristian ,jud Brasov! in data de 26-10-2010 am avut incendiu la casa ! Mi-a ars tot acoperisul ,mi-a cazut si un tavan din casa !Am avut asigurare la BCR VIENNA INSURANCE GROUP !A venit constatatorul ,a evaluat pagubele ,mi-a spus ca firma de asigurari nu e obligata sa ma despagubeasca si mi-a spus sa astept acasa raspuns de la Bucuresti ! Timp de 3 luni nu am primit nici un raspuns !Am insistat cu telefoane ,si mi- a spus ca 50%imi garanteaza ca primesc banii si 50% nu ! De atunci nu am mai putut sa iau legatura cu nimeni de la Bcr ! Am facut reclamatii la CSA si raspunsul lor a fost sa ii dau in judecata ! IDupa iar inca 3 luni cei de la Bcr mi-a trimis prin posta o hartie in care spune ca dosarul imi este respins! Eu sunt pensionata din 1992 pe caz de boala cu o pensie de 350lei .Eu nu bani de avocat ptr ai da in judecata pe Bcr ! De la incendiu si pana in ora actuala casa sa deteriorat si mai rau !Ce as putea sa mai fac ? Eu am avut asigurate si bunurile din casa si casa ! Astept un raspuns ! Va multumesc !
Trebuie sa va adresati instantei de judecata (judecatoriei) iar in baza OUG nr.51/2008 puteti beneficia de scutirea de plata a taxelor judiciare si de serviciile unui avocat...
Trebuie sa-i dati in judecata....totusi trebuie sa aveti un avocat din oficiu...,cum a zis colegul nu va costa decat deplasarea pana la tribunal..
Raspunsul asiguratorului este cel putin ciudat, daca nu chiar scandalos, daca nu are un suport legal.Este util de stiut ce fel de asigurare ati avut, daca firma de asigurari nu e obligata sa ma despagubeasca :-/ Deasemenea natura evenimentului care a produs incendierea(daca a fost sau nu risc asigurat), si care ar putea fi interpretat ca intentionat.
Pompierii au scris pe procesul verbal ca incendiul a fost izbucnit de la funigine arsa ! Si comandatul de la pompieri a spus ca ceva nu este in regula ! Iar asigurarea a fost pe casa si pe bunuri ! Nu a fost ptr firme sau persoane juridice ! Deci a fost o asigurare normala !Am luat legatura cu persoana care a facut asigurarea ,a spus ca nu este in regula cu cei de la Bucuresti si era normal sa ma despagubeasca !Cand am vb cu doamna care sa ocupat de dosarul meu ,mi-a spus ca daca era paguba mai mica ,atunci ma putea despagubea..dar fiind paguba mare imi garanteaza ca 50% il aproba ,50% nu ! Si mi-a reprosat ca de ce am facut reclamatie la Csa ptr ca tot la ei ajunge !
Este adevarat ca tot la asigurator ajunge reclamatia pt a da un raspuns la CSA. Dar era un pas necesar pt a putea ajunge in instanta. Acum mai aveti de facut o chemare la conciliere a asiguratorului in care sa va precizati pozitia si ce doriti de la el si sa-i precizati ca va veti adresa instantei si vor avea de platit pe langa dauna si cheltuieli de judecata. Avand aceste doua documente puteti sa va adresati instantei cu sanse mari de a castiga daca polita este asa cum ati spus si nu are anumite excluderi.

Alte discuții în legătură

Abuz al societatii de asigurare in despagubire bogdans29 bogdans29 Buna ziua. In urma cu trei saptamani garsoniera in care locuiam a fost distrusa aproape in totalitate de un incendiu provocat de un scurtcircuit. Nu era ... (vezi toată discuția)
Documentele necesare pentru dosar in vederea incasarii daunelor in caz de incendiu mihai_db_ga mihai_db_ga buna ziua, as dori sa stiu ce documente trebuie depuse la dosar pentru incasrea politei de asigurare in caz de incendiu care a afectat toate bunurile ... (vezi toată discuția)
Plângere penală, pretenții de despăgubire în urma unui incendiu. cum trebuie să procedeze persoana reclamată? criss_t_2002 criss_t_2002 Buna ziua! A fost un incendiu in apartamentul personal, iar un apartament vecin a fost afectat usor. Pagube au fost la geamul termopan (3 m2) si cateva ... (vezi toată discuția)