avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... documentele necesare pentru dosar in vederea incasarii ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

documentele necesare pentru dosar in vederea incasarii daunelor in caz de incendiu

buna ziua,
as dori sa stiu ce documente trebuie depuse la dosar pentru incasrea politei de asigurare in caz de incendiu care a afectat toate bunurile existente intr-un dormitor si hol al unei case?
fac precizarea ca incendiul s-a produs cand nimeni nu era acasa ( eu si sotia eram la serviciu, iar mama care locuieste in aceeasi curte cu noi dar in alta casa era plecata la cumparaturi)...incendiul a fost observat de catre vecini care au si intervenit si l-au stins....nu au fost anuntati pompierii ...deci nu am acel proces verbal incheiat de pompieri...sursa probabila a incendiului este un scurt circuit la reteaua electrca, deoarece in incaperea respectiva doar televizorul era in priza, dar standby...asigurarea este extinsa , iar asiguratorul BCR Asigurari, dupa fuziune Omniasig...multumesc...
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:03, 9 Mai 2012
Fara acel proces verbal de constatare de la pompieri asiguratorul este indreptatit sa refuze plata.Incercati sa luati legatura cu sucursala care v-a emis polita si sa vorbiti cu un director.
Asiguratul trebuie si poate proba producerea riscului asigurat, prin orice metode admise de legislatie.O mare importanta o reprezinta avizarea de dauna, cu cat mai mica intarziere, pentru ca inspectorul asiguratorului sa poata evalua evenimentul si pagubele produse.Puteti incerca sa obtineti si o constatare tehnica efectuata de G.Pompieri, chiar daca nu a fost alertat la stingere.Exista si probele martorilor participanti.Daca nu gasiti intelegere la asiguratorr, toate aceste probe le puteti aduce in instanta, solicitand ca aceasta sa se pronunte intr-un proces de pretentii fata de asigurator, in baza politei facultative de asigurare, care in mod obligatoriu trebuie sa cuprinda riscul de incendiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedespagubire bcr Vasilica Murgoci Vasilica Murgoci Ma numesc Murgoci Vasilica ,locuiesc in Cristian ,jud Brasov! in data de 26-10-2010 am avut incendiu la casa ! Mi-a ars tot acoperisul ,mi-a cazut si un tavan ... (vezi toată discuția)
Abuz al societatii de asigurare in despagubire bogdans29 bogdans29 Buna ziua. In urma cu trei saptamani garsoniera in care locuiam a fost distrusa aproape in totalitate de un incendiu provocat de un scurtcircuit. Nu era ... (vezi toată discuția)
Despagubire in caz de incendiu OldShatterhand OldShatterhand As avea nevoie de cateva pareri in privinta unei asigurari Facultative, daca ma puteti ajuta... M-am confruntat de curand cu o situatie neplacuta, mai exact ... (vezi toată discuția)