buna ziua,
as dori sa stiu ce documente trebuie depuse la dosar pentru incasrea politei de asigurare in caz de incendiu care a afectat toate bunurile existente intr-un dormitor si hol al unei case?
fac precizarea ca incendiul s-a produs cand nimeni nu era acasa ( eu si sotia eram la serviciu, iar mama care locuieste in aceeasi curte cu noi dar in alta casa era plecata la cumparaturi)...incendiul a fost observat de catre vecini care au si intervenit si l-au stins....nu au fost anuntati pompierii ...deci nu am acel proces verbal incheiat de pompieri...sursa probabila a incendiului este un scurt circuit la reteaua electrca, deoarece in incaperea respectiva doar televizorul era in priza, dar standby...asigurarea este extinsa , iar asiguratorul BCR Asigurari, dupa fuziune Omniasig...multumesc...
Fara acel proces verbal de constatare de la pompieri asiguratorul este indreptatit sa refuze plata.Incercati sa luati legatura cu sucursala care v-a emis polita si sa vorbiti cu un director.
Asiguratul trebuie si poate proba producerea riscului asigurat, prin orice metode admise de legislatie.O mare importanta o reprezinta avizarea de dauna, cu cat mai mica intarziere, pentru ca inspectorul asiguratorului sa poata evalua evenimentul si pagubele produse.Puteti incerca sa obtineti si o constatare tehnica efectuata de G.Pompieri, chiar daca nu a fost alertat la stingere.Exista si probele martorilor participanti.Daca nu gasiti intelegere la asiguratorr, toate aceste probe le puteti aduce in instanta, solicitand ca aceasta sa se pronunte intr-un proces de pretentii fata de asigurator, in baza politei facultative de asigurare, care in mod obligatoriu trebuie sa cuprinda riscul de incendiu.