avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta medic familie si/sau fisa de aptitudine
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta medic familie si/sau fisa de aptitudine

La angajare, salariatul trebuie sa prezinte adeverinta de la medicul de familie cu specificatia "apt de munca", sau angajatorul trebuie sa-l trimita la medicul de medicina muncii cu care are incheiat contract, iar acesta ii va elibera fisa de aptitudine? Trebuie sa existe ambele documente la dosarul de personal al salariatului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cornelia s , utilizator 18:36, 10 Mai 2010
Angajatorul trebuie sa-l trimita la medicul de medicina muncii cu care are contract incheiat si acesta va elibera fisa de aptitudine " apt de munca".
Depinde de functia pe care o va indeplini salariatul in cadrul firmei.
Daca i angajati ptr munca la birou, este suficienta adeverinta de la medicul de familie.
Daca insa il angajati sofer, sau va lucra la inaltime, sau cu materiale toxice, sau alte conditii delucru, este bine sa-l trimiteti la medicul de medicina muncii.
Fisa de aptitidine este obligatorie la dosarul salariatului indiferent de functia pe care o indeplinete acesta in cadrul societatii. Cu alte cuvinte angajatorul este obligat sa-l programeze pe angajat la cabinetul de medicina muncii cu care are incheiat un contract in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este interzisa angajarea persoanelor epiletice? herminav herminav Buna ziua, Apelez la experienta dvs pentru o lamurire: - salariat care prezinta pentru angajare pe post de muncitor adeverinta de la medicul de familie - ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudine / adeverinta medicala sibianca sibianca Am avut control de la ITM si eu la dosarul de personal al angajatilor aveam fisa de aptitudine valabila, cu mentiunea apt. Dar am inteles ca mai este nevoie ... (vezi toată discuția)
Acte necesare angajare ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Pentru a angaja pe cineva este nevoie de medicina muncii, sau ar fi de ajuns adeverinta de la medicul de familie pe care sa fie precizat apt de ... (vezi toată discuția)