avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... oug 119/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

oug 119/2007

am si eu o intrebare...sunt consilier juridic la o asociatie de proprietari si as vrea sa stiu daca pot sa solicit emiterea unei ordonante de plata pentru rau platnici in conformitate cu oug 119/2007 deoarece din cate vad se solutioneaza mai repede decat o actiune de chemare in judecata...
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:48, 10 Mai 2010
Prezenta ordonanta de urgenta se aplica creantelor certe, lichide si exigibile ce reprezinta obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta din contracte comerciale.

Intre asociatia de proprietari si proprietar nu exista contract comercial.
De unde v-a venit ideea cu aceasta OUG? Unde ati vazut ca se aplica?

Legea 230/2007 are instrumente de recuperare a restantelor.
Daca un proprietar nu poate fi induplecat sa-si plateasca restanta prin somatii, atunci singura si ultima cale in masura sa-l determine pe acesta sa-si achite sumele datorate asociatiei de proprietari este instanta de judecata sub spectrul executarii judecatoresti.
Puteti sa va folositi de prevederile OG 5/2001.
Introduceti o actiune in instanta prin care soliciatai emiterea unei ordonante care sa contina somatia de plata conform OG 5/2001. Anexati ultimele 3 liste de plata...
Gasiti o asemenea actiune in prima pagina la "Documentatie specifica Asociatiilor de Proprietari".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari-hotarare judecatoreasca elaeco elaeco In urma trimiteri in instanta a unui rau platnic cu o restanta de peste 3000lei judecatorul \'\'respinge petitul privind penalitatile in cuantum de 1350.23 ... (vezi toată discuția)
Art 1014 - aplicabilitate dupa intrarea in vigoare a ncpc ContSters159316 ContSters159316 NOUL COD PROCEDURA CIVILA - ART 1014 SE APLICA SI ATUNCI CAND DEPUNEM SOMATIE DE PLATA PE OG 5/ SAU ORDONANTA DE PLATA PE OG 119??????????? Art. 1.014. - ... (vezi toată discuția)
Og 5/2001 versus oug 119/2007 Emil Lasconi Emil Lasconi Fratilor va rog sa ma ajutati. Am avut o somatie de plata respinsa de judecatorie( inca nu stiu motivele ca nu este motivata ) insa pot sa va spun ca am ... (vezi toată discuția)