avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa tata decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa tata decedat

am un tata decedat din anu 2007 noiembrie.eu sunt copilul lui din prima casatorie,el sa recasatorit ulterior si are o fata cu actuala sotie.vreau sa fac succesiunea dupa tatal meu si as vrea sa stiu ce drepturi am(cat la suta din total imi revine mie) din averea tatalui constand in casa si teren intravilan 1800m.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andynagy13 , utilizator 14:15, 10 Mai 2010
daca sunteti recunoscut de catre tatal dvs., aveti vocatie la succesiunea acestuia .
succesori sunteti dvs., sora vitrega si sotia supravietuitoare .
daca va intelegeti cu ceilalti erezi, succesiunea se dezbate la notar.
in caz contrar va trebui sa investiti instanta de judecata cu o actiune in acest sens .
va revine jumatate din cota succesorala de 3/4 ce o impartiti cu sora dvs.. 1/4 primeste sotia supravetuitare, mama sorei dvs..
Draga Andy,

Pentru a putea da un raspuns clar este important de stiut:
- averea tatalui a fost dobandita in timpul sau inaintea celei de a doua casatorii?
- cea de a 2-a sotie a tatalui tau inca traieste?

In principiu tu si sora ta sunteti mostenitori egali in drepturi. In cazul in care mama ei inca traieste, atunci va veni si ea la mostenire impreuna cu voi.

In cazul in care tatal tau a dobandit averea in timpul casatoriei cu cea de a doua sotie este important de stiut ca ea este deja proprietara a 50% din aceasta si va veni la mostenire impreuna cu tine si fata ei pentru restul de 50%.

Pentru mai multe detalii irina.padurariu@gmail.com
averea e mostenita de la tatal lui(bunicii mei) in timpul celei de a doua casatorii,sotia lui(a doua ) inca traieste si sta in casa respectiva impreuna cu sora mea vitrega .tata si sotia lui(cea de a doua ) au trait impreuna aproximativ 13 ani,eu nu mai pastrez legatura.multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tata decedat andynagy13 andynagy13 am un tata decedat din anu 2007 noiembrie.eu sunt copilul lui din prima casatorie,el sa recasatorit ulterior si are o fata cu actuala sotie.vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata decedat andynagy13 andynagy13 am un tata decedat din anu 2007 noiembrie.eu sunt copilul lui din prima casatorie,el sa recasatorit ulterior si are o fata cu actuala sotie.vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)