avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa tata decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa tata decedat

am un tata decedat din anu 2007 noiembrie.eu sunt copilul lui din prima casatorie,el sa recasatorit ulterior si are o fata cu actuala sotie.vreau sa fac succesiunea dupa tatal meu si as vrea sa stiu ce drepturi am(cat la suta din total imi revine mie) din averea tatalui constand in casa si teren intravilan 1800m.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 14:15, 10 Mai 2010
Stimate Domn.
La succesiunea tatului dvs vin urmatoarele persoane:
- dvs, in calitate de fiu;
- sora dvs vitrega, ca fiica din a doua casatorie;
- cea de-a doua sotie, ca sotie supravietuitoare.
Daca casa si terenul de care face vorbire, a fost proprietatea exclusiva a tatalui dvs, masa succsesorala se compune din intregul drept de proprietate asupra acestui imobil, si se imparte dupa cum urmeaza:
- dvs, in calitate de fiu, o cota de 3/8 din imobil;
- sora dvs vitrega, in calitate de fiica, o cota de 3/8 din imobil;
- sotia supravietuitoare, o cota de 2/8 din imobil.
Daca insa imobilul, casa si teren, a fost dobandit in timpul casatoriei cu cea de-a doua sotie, masa succesorala va fi constituita din 1/2 din imobil, si se va imparti in modul urmator:
- dvs, fiu, o cota de 3/8 din masa succesorala, respectiv 3/8 din 1/2 din imobil;
- sora vitrega, o cota de 3/8 din masa succesorala, respectiv 3/8 din 1/2 din imobil;
- sotia supravietuitoare, 1/4 din masa succesorala, la care se adauga o cota de 1/2 din imobil care ii revine in calitate de coproprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tata decedat andynagy13 andynagy13 am un tata decedat din anu 2007 noiembrie.eu sunt copilul lui din prima casatorie,el sa recasatorit ulterior si are o fata cu actuala sotie.vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Impartirea averii dupa deces galaoan galaoan acum 34 ani unchiul meu, care avea un copil a ramas vaduv si apoi s-a recasatorit. Casa in care au locuit unchiul meu si actuala sotie a fost construita cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata decedat andynagy13 andynagy13 am un tata decedat din anu 2007 noiembrie.eu sunt copilul lui din prima casatorie,el sa recasatorit ulterior si are o fata cu actuala sotie.vreau sa fac ... (vezi toată discuția)