avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... se modifica sau nu indemnizatia pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

se modifica sau nu indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua, imi poate spune cineva exact daca in " planul de masuri de austeritate" se mentioneaza modificarea indemnizatiei pentru cresterea copilului. Stiu ca Basescu a spus ca indemnizatia pentru copii nu se modifica - se referea la cea pt cresterea copilului sau la alocatia pt copii? televiziunile au interpretat cum au crezut. Cand vor fi oare facute publice toate masurile propuse?
Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 16:45, 11 Mai 2010
Daca oficialii ar fi avut aceasta intentie am fi aflat.
Nu cred ca va fi o suma fixa. Daca pensiile, ajutorul de somaj, salariile scad cu max 25%, de ce pe mamici sa le pedepseasca la suma fixa?
Pentru mamicile care ar intra la 4.000Ron o scadere la 600Ron ar inseamna o scadere de 85%! Pai e frumos? Sa luam de la mamici si de la copii, ca e tare ieftin sa cresti un copil! Ar fi mult prea drastic si dureros!
Plus ca sunt totusi putine mamici care se incadreaza la indemnizatie versus numarul populatiei si impactul ar fi foarte pare psihologic si foarte mic in buget.
Pentru ca ei gandesc ca asa cum puteau mamicile sa traiasca cu 600 lei pe luna inainte, asa vor putea si de acum inainte... Cata magarie!
In calitate de mamica care a beneficiat de legea veche du 600ron pot sa ii asigur ca nu se poate creste copilul cu banii astia. Nu decent, fara sa ii tai din lucrurile esentiale.
Fac tam tam sa ii alaptam natural, dar parca trebuia sa si mananci ca sa ai lapte sa ii dai copilului! Cu 600ron o sa mancam frunze si o sa speram sa ploua ca sa bem apa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului luisa26 luisa26 intrebarea mea este daca se calculeaza 85% din salarul fiecarei mamici sau este un sla standard fix 600ron. la salarul meu de 950 ron bani in mana cat ar fi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Sechel Roxana Sechel Roxana Sunt insarcinata in 26 saptamani, ceea ce inseamna ca data probabila a nasterii va fi la sfarsitul luinii august. Sunt angajata la Spitalul Clinic judetean ... (vezi toată discuția)
Scaderea indemnizatiei ccc elig elig Este posibil sa se micsoreze indemnizatiile deCCC si alocatiile copiilor?Daca tot scad toate veniturile???? Va multumesc. (vezi toată discuția)