avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie pentru cresterea copilului

Sunt insarcinata in 26 saptamani, ceea ce inseamna ca data probabila a nasterii va fi la sfarsitul luinii august. Sunt angajata la Spitalul Clinic judetean de Urgenta, Cluj-Napoca, ca medic rezident. Avand in vedere modificarile care se vor face privind indemnizatia de crestere a copilului, va rog mult sa imi raspundeti la urmaroarele intrebari:
1. Cat dureaza modificarea si punerea in aplicare a unei astfel de legi?
2. Cum si cat poate afecta retroactiv aceasta modificare?
3. Cum ma sfatuiti sa procedez, tinand cont si de concediul prenatal?
Cel mai recent răspuns: AlmaC , utilizator 16:32, 11 Mai 2010
1. Modificarea se face automat, de la 1 iunie printr-o lege
2. Probabil ca toate mamicile aflate in plata vor primi, incepand cu 1.06, noul cuantum al indemnizatiei (cand se va stabili care este acesta).
3. Avand in vedere ca se vehiculeaza ca aceasta indemnizatie va fi o suma fixa, ptr dvs nu conteaza ca acum sunteti in prenatal, nu mai conteaza nici ce venituri ati realizat. Practic, nu mai conteaza nimic, decat sa aveti 12 luni lucrate anterior nasterii.

Concediul prenatal se considera luna lucrata.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane
1. Sa mai avem putina rabdare sa apara oficial toate aceste modificari si apoi sa vedem despre ce este vorba.
2. Pana atunci nu facem decat presupuneri care ne vor imbolnavi de nervi.
Din pacate e foarte previzibil.De la 1 iunie se va reduce indemnizatia la suma fixa de 600 lei pentru toti cei din concediu de crestere copil.Din cate stiu, s-a adoptat indemnizatia de 85% pentru a spori natalitatea..se pare ca guvernul nu mai vrea sporirea populatiei.Cred ca se gandeste totusi la noi,vom trai vremuri foarte grele, de ce sa mai chinuim si copiii? Sunt macabra ..dar viitorul se arata cel putin gri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu post natal Victor-Dan Victor-Dan Sotia mea a nascut si a ales sa stea in post natal 1 an,pana pe data de 9 mai 2012. Intre timp a ramas insarcinata ,urmand sa nasca din nou in Iunie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere al 2-lea copil emmy_pupu emmy_pupu Buna ziua, Am si eu o intrebare in ceea ce priveste indemnizatia pe care o voi primi pentru cel de-al doilea copil avand in vedere ca m-am intors la munca ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal mihalea10 mihalea10 Buna ziua, lucrez jumatate de norma, iar in anul 2008 am avut suspendat contractul de munca pe o perioada de o luna jumatate (am fost admisa la doctorat, dupa ... (vezi toată discuția)