avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vreau sa renunt la dovada de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vreau sa renunt la dovada de circulatie

Unui prieten i s-a luat permisul 30 de zile pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni (conteaza mai putin pentru ce), i s-a inmanat o dovada de 15 zile (ceva clasic).:slap:
Sotia lui naste peste o luna si atunci ar avea mare nevoie de permis (si asta conteaza pentru d-voastra foarte putin) :P
A fost la politie sa anuleze dovada de 15 zile si sa i se calculeze 30 de zile de la data comiterii contraventiei (sau de la predarea dovezii de circulatie) fara a mai beneficia de dovada de circulatie. I s-a spus ca nu exista o lege privind o astfel de procedura si ca nu se poate faca nimic in privinta asta. :((
Va intreb pe d-voastra, exista o astfel de lege sau pe baza carei legi de fapt i se interzice o astfel de procedura cand este destul de logica si destul de practica ?!? Suspendarea ramane aceeasi doar ca se modifica perioada.:foottap:
Astept parerile d-voastra cat mai exacte pe subiect, daca aveti vreun articol de lege care s-ar putea interpreta si ar ajuta in aceasta chestiune !
Daca nu-l ajuta pe prietenul meu macar poate ajuta altii pe viitor care vor fi in situatii asemanatoare. :hammer:

Va multumesc :bow:
Cererea nu i-a fost aprobata deoarece prietenul d-voastra avea inca la dispozitie termenul pentru formularea plangerii.Dupa expirarea acestui termen si implinirea termenului de suspendare isi poate scoate carnetul sau daca vrea mai repede poate sa faca plangere si pe baza unui certificat de grefa sa-si ridice carnetul daca mai este in termenul de 15 zile de la comunicarea procesului verbal.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis conducere 30 zile arisdario arisdario Buna ziua, mi-a fost suspendat/retinut permisul de conducere pentru o perioada de 30 zile cu drept de circulatie cu dovada de 15 zile. In procesul verbal a ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in 2011 si retinut pentru o plangere contraventionala respinsa in 2008 diandrei diandrei Am reusit si eu sa am permisul suspendat. Cum: Acum in 2011, intr-o intersectie unde era permis sa faci stanga, semafoare functionale, indicatoare si tot ... (vezi toată discuția)
Cu permisul suspendat? adriano88 adriano88 efectuam o depasire peste linia continua am fost filmat , de catre politisti oprit imediat ,sanctionat cu luarea permisului pe 30 zile dar permisul nu il aveam ... (vezi toată discuția)